Borgerkrigsaction fra Cauldron

History Channel: Civil War er et førstepersons actionspillet hvor handlingen foregår under den amerikanske borgerkrigen.

Den amerikanske borgerkrigen har vært inspirasjonskilde for et overraskende lavt antall spill. Med unntak av mer eller mindre obskure strategispill (de mest kjente inkluderer Sid Meier's Gettysburg og Infogrames-klassikeren North & South, samt det rimelig nye 2nd Manassas fra Paradox) har denne blodige krigen vært nesten uberørt av spillutviklere, men nå er det en endring på gang.

Activision og Cauldron har nemlig kunngjort History Channel: Civil War, et førstepersons actionspill hvor handlingen foregår under denne ellers så populære krigen. Du får spille for sørstatene eller nordstatene i noen av krigens viktigste slag, inkludert Gettysburg, Bull Run og Antietam.

Ved hjelp av autentiske våpen og et avansert nærkampsystem (det tok litt for lang tid å lade datidens rifler til at du kan stole helt og holdent på skytepresisjonen din, noe som gjør bajonetten veldig hendig) må du prøve å holde deg i live, slik at du kan drive sabotasje og oppleve kjente steder som Little Round Top og Lookout Mountain.

Våpnene inkluderer rifler, revolvere, musketter, sabler, ulike typer granater, "gatling-guns" (maskingevær med sveivemekanisme) og mer. Oppdragene inkluderer å sabotere fiendens telegraflinjer, ødelegge bygninger og festninger, og det loves at vi får oppleve autentiske kampstrategier og utfordringer.

Skjermbildene som har blitt publisert så langt tyder på at spillet, som utvikles av slovakiske Cauldron, ikke har et spesielt høyt utviklingsbudsjett. Forhåpentligvis betyr den litt enkle grafikken heller lite hvis gameplayet fungerer som det skal, noe vi finner ut når spillet lanseres mot slutten av året, til PC, PS2 og Xbox 360. For øyeblikket har spillet kun fått amerikansk utgivelsesdato (14. november).

Siste fra forsiden