Bråk i MMORPG-verden

Blizzard har sagt unnskyld til spillmiljøet etter store problemer med World of Warcraft, NCsoft foreslår at den amerikanske retten kanskje burde tenke på å forby fargestifter, og i Japan er en kvinne tiltalt etter å ha slettet ex-kjærestens karakter i Lineage.

I starten så alt helt rosenrødt ut for Blizzard og World of Warcraft, men nå kan det se ut som spillets popularitet i USA har blitt et problem. Serverne er nemlig overbelastet, og folk er lite fornøyde. I helgen gikk det helt galt, da 20 av de mest populære serverne ble tatt ned etter problemer med en oppdatering.

Nå har Blizzard sagt unnskyld til spillerne, og tilbyr 48 timers gratis spilletid som kompensasjon for de som har blitt rammet av problemene. I tillegg har de lagt inn et system som kun tillater en viss mengde spillere å være pålogget på samme server, noe som resulterer i lange køer for å komme inn på de mest populære serverne, men som i alle fall sikrer at spillopplevelsen ikke blir preget av de overbelastede systemene.

I tillegg rapporteres det om at Blizzard og Vivendi nå har sluttet å sende ut nye kopier av spillet, da de for øyeblikket ikke har kapasitet til å ta i mot nye kunder. Vi håper problemene ordner seg for Blizzard, og at de stiller bedre forberedt til den europeiske lanseringen av spillet.

Det er fortsatt ikke klart når World of Warcraft kommer ut i Norge, og den utgivelseslisten enkelte norske nyhetssider har vist til i løpet av de siste dagene ble trukket tilbake få timer etter at den kom ut. Vi kommer selvsagt med mer informasjon om utgivelsen så snart vi hører noe offisielt fra Blizzard og Vivendi.

Superhelter i trøbbel
World of Warcraft er imidlertid ikke det eneste MMORPG-spillet det blåser rundt for tiden. NCsoft sitt populære superheltspill City of Heroes har også havnet i trøbbel, og grunnen er at tegneseriehuset Marvel har saksøkt skaperne av spillet fordi de hevder det tillater folk å lage superhelter som minner for mye om Marvel sine kopibeskyttede helter.

NCsoft er selvfølgelig ikke særlig fornøyde med dette, og har hyret et advokatfirma for å forsvare seg. Nå har advokatene deres bedt retten om å avvise Marvel sitt søksmål , og her er et utdrag fra begrunnelsen deres:

- City of Heroes er et verktøy som oppfordrer til originalitet, ikke kopiering. Det tillater unge og gamle å bruke fantasien deres til å lage supersterke vesener og sende dem ut i en virtuell verden kalt Paragon City for å samhandle med kreasjonene til andre spillere. Hvis det skulle bli forbudt, burde også blyanten, Legoklossene, modellkittet og alt annet som tillater folk å gi form til ideene sine forbys.

Rettshøringene er satt til 7. februar. Det er forøvrig tre dager etter den norske utgivelsen av spillet, som vil finne sted 4. februar.

Sint ex-kjæreste i retten
En japansk kvinne i 30-årene er tiltalt for å ha brutt seg inn på ex-kjærestens Lineage-konto og slettet karakterene hans. Hun har innrømmet at beskyldningene mot henne er sanne, og skal ha sagt at hun gjorde udåden som hevn for at han slo opp med henne.

De to personene møtte hverandre gjennom spillet, og utviklet et nettbasert forhold før de i det hele tatt møttes. Når de kom sammen i virkeligheten varte det imidlertid ikke lenge før de fant ut at de ikke passet sammen, noe som fikk katastrofale resultater for mannens virtuelle eiendeler.

Det er ikke klart hva slags straff kvinnen får, men med tanke på at mannen hadde brukt svært mye tid på å opparbeide seg en slagkraftig spillkarakter, blir det nok i alle fall snakk om en økonomisk kompensasjon.

Siste fra forsiden