Bråk rundt Alone in the Dark

Atari ville fjerne anmeldelser

Flere spillsider fikk pålegg om å fjerne sin Alone in the Dark-anmeldelse denne uken.

Norske Gamereactor og Gamer.no var blant de første i verden som anmeldte Alone in the Dark. Begge ga spillet den lite flatterende karakteren 3/10.

Tidlige anmeldelser av Alone in the Dark har fått Atari til å se rødt.

Forsvant

Gamereactors anmeldelse ble publisert onsdag formiddag, men forsvant fra nettstedet ut på ettermiddagen. Torsdag morgen var anmeldelsen tilbake igjen. Anmelder og sjefsredaktør Jon Cato Lorentzen bekrefter at utgiver Atari presset hardt på for at omtalen skulle fjernes.

Anmeldelsene på Gamereactor og Gamer.no bygger nemlig på en butikkversjon som ble skaffet før Atari sendte ut sine presseeksemplarer. Disse har for øvrig fortsatt ikke ankommet Gamer.no eller Gamereactor.

Dermed mente utgiveren at anmeldelsene var baserte på uautoriserte eksemplarer av spillet.

– Vi tok ned anmeldelsen midlertidig for å diskutere internt i våre nordiske redaksjoner hvordan vi skulle behandle en slik beskyldning, men valgte å republisere anmeldelsen morgenen etter, til tross for at Atari bad oss om ikke å publisere noen anmeldelse før fredag, dagen etter spillet kom i salg, forteller Lorentzen til Gamer.no.

Fjernet ikke saken

Atari la også et lignende press på Gamer.no.

– Vi la ut vår kritiske anmeldelse av Alone in the Dark onsdag ettermiddag, basert på en vurdering av butikkutgaven som vi fikk tak i tirsdag. Atari kontaktet oss og hevdet at vi hadde spilt en uferdig eller piratkopiert versjon av spillet. De ønsket at vi fjernet anmeldelsen på bakgrunn av dette, men det var selvsagt aldri aktuelt, sier sjefredaktør i Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Den tyske spillsiden 4Players var også tidlig ute med sin anmeldelse, og trues ifølge Kotaku med at Atari vil ta rettslige steg mot dem.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med noen i Atari Nordic fredag.

Siste fra forsiden