Civilization IV på Steam

2K Games har gitt ut et trekløver fra Sid Meier, samt strategispillet Shattered Union, på nedlastningsportalen Steam.

Digital distribusjon av spill blir stadig mer populært, og nå hiver 2K Games seg på Steam-bølgen ved å lansere fire spill på nedlastningsportalen som drives av Half-Life 2-utvikleren Valve Software.

Civilization IV

De fire spillene fra 2K Games som har blitt lansert på Steam er Sid Meier's Civilization III (Complete Edition), Sid Meier's Civilization IV, Sid Meier's Pirates og Shattered Union (som ikke er fra Sid Meier, men den nå avviklede utvikleren PopTop Software).

Sid Meier's Civilization-spill trenger sannsynligvis ingen introduksjon, men om du er helt uviten kan vi i det minste fortelle at det er turbaserte strategispill der du får lede din egen nasjon fra antikken til moderne tid. Du må bygge byer, drive forskning, sørge for at landet ditt forsvares og mye mer. Civilization IV fikk 9/10 hos oss, og regnes som et av de ypperste strategispillene på markedet.

Shattered Union er en litt mer ukjent tittel; et turbasert strategispill der Amerikas forente stater ikke lenger er forente, og kjemper så fillene flyr. Spillet minner til en viss grad om titler som Battle Isle og Massive Assault, men har noen problemer som gjør at det ikke stiller helt i samme klasse som de to spillene.

Sid Meier's Pirates gir deg rollen som sjørøver, og lar deg reise rundt i det karibiske hav på jakt etter saltmat, søtmat, penger og gull. Spillet er en nyversjon av et av Sid Meiers tidlige mesterverk, og har fått god kritikk av pressen.

Vil du kjøpe Civilization III, Pirates og Shattered Union må du ut med cirka 30 dollar, altså omtrent 196 kroner per spill. Civilization IV koster cirka 50 dollar, altså 327 kroner. Det kan med andre ord være en idé å se om du kan finne alternative steder å kjøpe spillene først (gjennom vår egen prisguide, for eksempel), da det sannsynligvis er mulig å finne billigere alternativer etter som alle disse spillene har vært ute en stund.

Siste fra forsiden