Colin McRae Rally 2005

Codemasters har nå lansert en omfattende demoversjon av det femte Colin McRae-spillet.

Det er faktisk bare litt over fire måneder siden vi skrev om at demoversjonen av det forrige Colin McRae-spillet ble lansert, så det er nok mange som lurer på hvorfor de skal bruke pengene sine på 2005-versjonen om de allerede har skaffet seg 04-versjonen. Denne demoen burde derfor være svært nyttig - nå kan dere selv se hvordan serien har utviklet seg siden forrige spill ble lansert.

Demoen kommer med tre biler og tre baner. Den ene av bilene du får kjøre er Peugeot sin gamlemodell, altså trofaste Peugeot 206 som Henning Solberg benytter seg av for tiden. I tillegg får du teste en Toyota Celica GT og den klassiske rallybilen Lancia Stratos.

Disse bilene kan du bruke på tre fartsetapper: En fra Sverige, hvor du får teste hvordan det er å kjøre på snø, én fra det tyske rallyet, hvor du får kjøre på asfalt og betong, og én fra det britiske rallyet som foregår på grus og asfalt. Dermed burde du kunne få et rimelig godt inntrykk av kjøremodellen til spillet. Denne demoen fungerer kun for enspiller, og kjenner vi Codemasters rett vil de lansere en flerspillerdemo på et senere tidspunkt.

Det blir spennende å se hvordan Colin McRae 2005 klarer å konkurrere med Xpand Rally (som uten tvil har den flotteste grafikken) og Richard Burns Rally (som utvilsomt er mest realistisk) når det lanseres på PC. Det som i alle fall er sikkert er at rallyentusiaster går en spennende tid i møte når disse tre titlene møtes på markedet.

Vær oppmerksom på at demoen trenger den nyeste versjonen av DirectX (9.0c) og at den ikke vil kjøre på Windows 98 eller ME. Vi har testet demoen i Windows 2000, og der fungerte den utmerket. Du finner den 285 MB-store installasjonsfilen her:

Siste fra forsiden