Sniktitt

Colin McRae Rally 3

Sent på høsten 2002 kom det tredje spillet i serien av rallyspill under navnet Colin McRae Rally ut. Det ble i utgangspunktet sluppet på PS2 og Xbox, noe som irriterte mang en PC-eier.

Nå omtrent et halvt år senere har vi mottatt en betaversjon av spillet til PC. Vi har tatt oss tid til å sjekke det ut for å se om det er noen store nyheter i forhold til konsollversjonene.

Det var overraskende lite nytt å se i det vi startet spillet. Vi ble møtt av den samme introen som på Xbox. Det vil si: Ingen skikkelig intro i det hele tatt. Også menyene var identiske med dem vi så i konsollversjonen. Det eneste som var nytt var muligheten til å stille på grafikken. Etter å ha stilt inn grafikken satte vi oss ned for å få et litt bedre grunnlag til å si noe om det enn vi gjør bare ved å sitte og glo på menyer. Siden dette bare er en tidlig betaversjon var det begrenset hvilke valgmuligheter vi hadde når vi skulle kjøre. Det begrenset seg til å kunne kjøre første etappe i hvert av landene i spillet. Vi hadde også bare tilgang til fire forskjellige biler.

Colin McRaes egen Ford Focus var så klart med når spillet først kom ut, de av dere som følger litt med på Rally vet dog at Colin har byttet bilmerke siden spillet først kom ut for et halvt års tid siden. Videre kunne vi velge Mitsubishi Lancer, Citrôen Xsara og Subaru Impreza. Alle biler som er godt kjent fra rallysirkuset og som alle har oppnådd gode resultater. Vår alles Petter Solberg kjører jo en Subaru og Colin McRae har byttet ut Forden sin med en Citrôen Xsara. Hvordan de løser det når spillet kommer ut vites ikke. På Xbox måtte spilleren kjøre hele spillet gjennom i en Ford Focus, all logikk tilsier at nå som Colin har byttet bilmerke burde utviklerne også gjøre i spillet.

I denne versjonen av spillet kunne vi dessverre ikke bruke ratt. Det var med en viss skuffelse vi måtte koble fra Microsoft Force Feedback-rattet igjen. Av den grunn har vi kun fått testet spillet ved bruk av tastaturet, noe som for øvrig virket helt greit. Også inne i spillet er det meste likt som det var når vi testet spillet på Xbox i vinter. Banene er de samme og bilene føles ganske likt på underlaget. Med andre ord føles det hele veldig bra. Fysikken i bilene er førsteklasses. Veigrepet skifter alt ettersom hva slag underlag du kjører på og bilen vil oppføre seg vidt forskjellige fra baner i Australia til baner i Japan.

Flott grafikk og glimrende fysikk
Som sagt var vår testversjon av spillet bundet til å kjøre enkle etapper. I den ferdige versjonen vil spillerne ha muligheten til å kjøre turnering eller enkle baner. I turneringsmodus spiller du Colin McRae selv og jobben din er å gjøre det best mulig gjennom flere sesonger. Ettersom du er bundet til å kjøre som Colin er du også bundet til å bruke den bilen han bruker. Som nevnt over vet vi ikke helt sikkert hvilken bil du vil ende opp med når den ferdige versjonen av spillet kommer ut. Om du velger å kjøre enkelt etapper kan du kjøre sammen med andre spillere, spillet støtter opp til fire spillere. Også her er det med andre ord lite nytt fra Xbox- og PS2-versjonene fra i fjor høst. Det har med andre ord ikke blitt tatt hensyn til alle de innspillene folk har kommet med om behovet for flere spillmoduser. Colin McRae 3 har når det gjelder spillmoduser tatt et skritt tilbake i forhold til hva spillere hadde tilgang til i spill nummer to.

Når det gjelder fysikk, grafikk og lyd derimot er det liten tvil om at CMR3 troner øverst på pallen.Grafikken har fått en kraftig oppussing siden det kom på Xbox og PS2. Grafikken kan stilles alt etter som hvor kraftig PC du har. Testmaskinen vår hadde bare en 1400Mhz AMD T-bird og et Radeon 9500PRO skjermkort, noe som gjorde at spillet hakket litt i 1024X768 oppløsning med alle effekter skrudd på. Grafikken så dog fantastisk lekker ut. Når vi slo av fullskjerms kantutjevning gikk spillet helt glatt i enda høyere oppløsning på maskinen. Skjermskuddene vi har lagt ved viser litt hvor lekker grafikken er. Lekker finish kombinert med muligheten for å virkelig kveste bilen gjør dette til en grafisk perle.

Konklusjon
Vi storkoste oss med spillet til tross for at vi hadde et noe smalt utvalg av baner, biler og spillemoduser. Kontrollene er solide og fysikken virker veldig realistisk. Det er liten tvil om at dette fort kan bli et av sommerens absolutte høydepunkter for pc-eiere verden rundt. Så langt er det ingen konkurrenter å snakke om for Colin McRae Rally 3. Det nærmeste man kommer en konkurrent er Rallisport Challenge fra Microsoft, men det er ikke på langt nær så realistisk som dette spillet. For spillere som setter realisme og fysikk i høysetet er dette et spill å virkelig se fram til! Enda er det over en måned til spillets lanseringsdato, noe som tilsier at grafikken nok kan bli tweaket til å yte enda bedre og se enda lekrere ut. Når det gjelder spillmoduser derimot er det lite sannsynlig at vi vil se noe nytt når spillet kommer i butikkhyllene sent i juni. Nå har Codemasters annonsert at Colin McRae Rally 4 kommer allerede til vinteren. Vi kan jo håpe at det blir et spill som benytter seg av alle de fantastiske effektene og den smekre grafikken i CMR3 kombinert med alle de flotte spillmodusene i CMR2.

Siste fra forsiden