Command & Conquer 3 bekreftes

Den offisielle meldingen om et nytt Command & Conquer-spill er her, et døgn etter at det pirrende coveret av neste PC Gamer startet sin digitale jordomseiling.

I går meldte vi om at et scannet bilde av coveret til det amerikanske spillbladet PC Gamer hadde funnet vei til nettet, og at det røpet en eksklusiv artikkel om Command & Conquer 3. Nå har EA bekreftet at et nytt spill er under utvikling, og gir oss samtidig litt mer å tygge på, samtidig som de naturligvis holder en hel del tilbake.

Kampen mellom Global Defense Initiative og The Brotherhood of NOD (eller GDI og NOD på folkemunne) er langt fra over, og den tredje Tiberium-krigen melder sin ankomst. Pressemeldingen nevner ingenting om den nye rasen som PC Gamer muligens avdekker i sin sniktitt. EA melder at man i det tredje spillet skal gå tilbake til røttene, og de lover mange intense spillopplevelser, akkurat slik tilhengerne av det populære strategiserien forventer. Men EA satser også på en interessant historie, som formidles på en innovativ måte, blant annet ved at den reflekterer spillestilen til hver enkelt spiller.

Illustrasjonsbilde fra Command & Conquer 3 (ikke skjermbilde).

Electronic Arts tar nettspilling svært seriøst, og forteller om støtte for IP-basert stemmekommunikasjon, integrert klanstøtte og tilskuervarianter som gjør det enkelt å spille sanntidsstrategi som en sport.

Historien tar til i år 2047. Tiberium er navnet på en selvproduserende og radioaktig utenomjordisk substans, som har infisert jorden. Den er nå er i ferd med å spre seg og GDI forsøker så godt de kan å holde situasjonen under kontroll. Toppsjefen for NOD har imidlertid helt andre interesser; hans hemmelige brorskap, og nå supermakt, vil helst bruke Tiberium mot menneskeheten, og føre det inn i det han selv – i sitt forvridde hode – oppfatter som den ideele fremtiden.

– Vi skaper en ny generasjon Command & Conquer-spill som forholder seg til den originale serien, men som er oppdatert med revolusjonerende grafikk, ytterligere strategisk dybde og funksjoner som kommer til å drive sjangeren videre fremover, forteller Mike Verdu, sjefsprodusent hos EA Los Angeles i en pressemelding.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars er under utvikling for PC hos EA Los Angeles, hvor det blant annet sitter utviklere fra gamle Westwood. Spillet ventes i butikkene i løpet av 2007. Vi forventer de første offisielle skjermbildene om kort tid.

Siste fra forsiden