Counter-Strike-servere hos Gamer.no

Som en del av et sommerprosjekt har Gamer.no i dag satt opp to Counter-Strike: Source-servere.

I mange år har det vært et stort ønske fra både leserne og redaksjonen til Gamer.no å sette opp servere for ulike spill. Vi har tidligere forsøkt oss med servere for bilspillet Trackmania Nations – men for lite ressurser til oppfølging og videreutvikling førte til at det ikke var forsvarlig å forsette.

Nå er vi igjen ved godt mot, og vil gjerne prøve oss på ny. Denne gangen åpner vi testprosjektet med to Counter-Strike: Source-servere, og hvis dette blir suksess håper vi å kunne utvide med flere servere innenfor Counter-Strike, men gjerne også helt andre spill. Her må vi tillate oss noen små skritt av gangen.

De to Counter-Strike: Source-serverne vi har satt opp i dag er:

  • Gamer.no #1 - GunGame Turbo (cs1.spillverket.no)
  • Gamer.no #2 - Dust2 Only (cs2.spillverket.no)
Skjermbilde fra GunGame Turbo - en modifikasjon til Counter-Strike: Source.

GunGame er en modifikasjon hvor spilleren starter med det svakeste våpenet – en pistol. Deretter må man felle en motspiller for å få neste våpen, som ligger ett erfaringsnivå opp. Slik fortsetter det hele veien til toppvåpenet – en kniv. GunGame Turbo spilles etter det gode gamle «Deatmatch»-prinsippet. Du gjenoppstår med andre ord et annet sted på kartet hvis du dør.

Fordelen, og det underholdende med denne modusen, er at rundene går raskt, og brettene rullerer hurtig. Utmerket for korte spilløkter med andre ord.

Brettene i GunGame er skreddersydd for modifikasjonen, og lastes ned automatisk fra spillserveren før spillstart. Akkurat nå har vi ni brett i rotasjon. Vi planlegger å bytte ut brettene med jevne mellomrom, og disse gjøres tilgjenglig for nedlasting i brettpakker om ønskelig.

Du trenger ingen ekstra installasjon oppå Counter-Strike: Source for å spille GunGame.

Den andre serveren bør være velkjent for Counter-Strike-spillere. Dust2-kartet er en klassiker, og i manges øyne et av de best balanserte i hele spillet.

Vi har også satt opp et statistikksystem på stats.spillverket.no, som logger hver eneste bevegelse som blir gjort på serverne. Her kan man blant annet se hvor flink du er som enkeltspiller, eller hvor godt laget ditt gjør det. Du kan også få statistikk over hvilke våpen , handlinger eller brett som er mest populære.

Alle ferske og erfarne spillere er hjertelig velkommen til å spille på Gamer.no sine servere. Det viktigste er at man oppfører seg pent, i henhold til Kardemommeloven.

Siste fra forsiden