Crysis for krevende for 360 og PS3?

Ryktene går om at EA vil kjøpe Crytek, samtidig som den tyske utvikleren hevder verken PS3 eller Xbox 360 vil kunne takle Crysis like godt som en PC.

Electronic Arts har spist opp den ene spillutvikleren etter den andre, og det er bare få dager siden de kunngjorde at de hadde kjøpt Phenomic, som skapte den fornøyelige SpellForce-serien. Skal vi tro den tyske avisen Die Welt, har verdens største spillutgiver blikket festet på Crytek, som stod bak Far Cry for Ubisoft, og som nå jobber med EA-spillet Crysis.

Nestegenerasjons PC-grafikk

Avisen forteller at Crytek-sjef Cevat Yerli har bekreftet at de har vært i samtaler med EA, men at de også vurderer andre muligheter, som å ta utvikleren på børsen. I tillegg skal Gerhard Florin fra EA ha sagt at Crytek er en svært interessant kandidat for et oppkjøp. EA har imidlertid kommentert ryktene med å si at de ikke er i samtaler med Crytek om et slikt kjøp.

Det skal uansett ikke mye fantasi til for å tenke seg at EA har seriøse tanker om å kjøpe Crytek, selv om et slikt oppkjøp ikke nødvendigvis vil finne sted umiddelbart. Crytek sitter på ekstremt fristende teknologi, og jobber i tillegg med et av dagens mest etterlengtede EA-spill. Et raskt blikk på EA sin historie viser dessuten at de liker å kjøpe seg inn på eiersiden av de store studioene de jobber sammen med.

Crytek har også uttalt seg om nestegenerasjonskonsollene. På Games Convention i Leipzig sa seniordesigner Bernd Diemer at PS3 og Xbox 360 rett og slett ikke er kraftige nok til å sikre den gameplaykvaliteten Crytek krever for Crysis. I tillegg vil kun DirectX 10 tillate spillet å kjøre slik utviklerne ønsker, selv om det også vil være mulig å spille det med DirectX 9.

Denne kommentaren betyr selvsagt ikke at Crysis aldri kommer til konsoll, eller at Crytek kun vil lage spill for PC. De har allerede søkt etter folk som kunne hjelpe å oversette CryEngine til PS3 og Xbox 360, og selv om det ikke ser ut til å være planer om en konsollversjon av Crysis nå, er det for eksempel ikke garantert at de ikke vil komme med en spesialutgave for konsoll, slik Ubisoft gjorde med Far Cry: Instincts for Xbox.

Siste fra forsiden