CS-skaper lager nytt skytespill

Tactical Intervention skal fokusere på lagarbeid.

Det er ikke sikkert du har hørt om vietnameseren Minh Lee, men han var en de opprinnelige utviklerne av Counter Strike. Nå jobber han med et nytt spill i samme sjanger med tittelen Tactical Intervention.

Kjent konsept

Spillet har vært under utvikling siden 2006, da Lee bestemte seg for å forlate Valve for å lage sitt eget FPS-spill. Lee har arbeidet med flere Valve-titler som CS:Condition Zero, CS:Source og Day of Defeat og var en av de to gamerne som stod bak den originale CS-moden i 1999.

Tactical Intervention utvikles med Source-motoren og er basert på samme konsept som Counter Strike, med et terroristlag og et anti-terrorlag som skal kjempe mot hverandre.

Denne gangen skal det imidlertid fokuseres mye mer på strategisk lagarbeid, men nøyaktig hva dette går ut på i praksis er foreløpig uvisst. Spillet skal også ha realistiske våpen og karakterer og gisler med avansert AI.

Lee sier i en pressemelding at det er vanskelig å bevare det kjente konseptet og samtidig introdusere nye elementer, noe som kan tyde på at spillet vil ligne en god del på Counter Strike.

Det finner vi uansett ut av når spillet lansereres en gang i løpet av første halvdel av 2010.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden