Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO og Steam når nye høyder midt oppi korona-karantenen

Flere spillere logger seg på enn noen gang.

Valve

For første gang i Counter-Strike: Global Offensives historie bikket spillet en million samtidige spillere i helgen. Den imponerende milepælen ble først nådd lørdag, før enda flere troppet opp på søndag og satte ny rekord med 1 023 229 logget på samtidig.

Thanks a million.

Skytespillet fra 2012 forbedret dermed sin egen tredjeplass på listen over flest samtidige spillere noensinne, bak Playerunknown's Battlegrounds med 3 236 027 spillere og Dota 2 med sine 1 291 328.

Steam-rekord og koronavirus

Mens CS:GO-tallene skyter i været kan Steam også skilte med nye stortall. Svimlende 20,3 millioner mennesker var søndag logget inn samtidig på Valves spillplattform, sammenlignet med 19 millioner for en bare uke siden.

Av de 20 millionene som var pålogget var det «kun» 6,4 millioner som faktisk spilte et spill. Det er likevel det høyeste tallet på samtidige spillere siden mars 2018, ifølge nettstedet SteamDB.

Mens både CS:GO og Steam har økt jevnt i popularitet siden i fjor sommer, er det godt tenkelig at koronaviruset har bidratt med en ekstra puff de siste ukene. Enten det er hjemmekontor, isolering eller karantene, tilbringer millioner av mennesker verden over nå mye mer tid hjemme enn før.

Sjansen for å fyre opp Steam og ta en spilløkt eller tre i løpet av dagen stiger da naturlig nok. Og etter hvert som flere land innfører strengere tiltak vil tallene hos Steam og andre spillplattformer trolig fortsette å klatre.

Koronaviruset skaper også trøbbel for spillbransjen.
Årets E3-messe er nå avlyst »

Siste fra forsiden