Fortnite

Den neste Fortnite-sesongen er utsatt igjen

Oppdatert: Epic varsler ny utsettelse for å rette fokus mot urett og rasisme.

Epic Games

Oppdatering 4. juni: Den neste Fortnite-sesongen er utsatt enda en gang. I en melding på spillets nettsider forklarer Epic Games at teamet gleder seg til å levere mer Fortnite-innhold, men at det er viktigere ting som foregår akkurat nå.

– Hendelsene (i USA, journ.anm) er en sterk påminnelse om den pågående urettferdigheten i samfunnet, fra at folk blir nektet grunnleggende menneskerettigheter til påvirkningen av både åpenlys og skjult rasisme mot fargede mennesker.

– Vi er veldig klare over smerten som våre venner, familier, teammedlemmer, spillere og fans opplever. Vi tror på likhet og rettferdighet, mangfold og inkludering og at dette er hevet over politikk. Teamet er spente på å levere mer Fortnite, men vi må også gi teamet vårt tid til å fokusere på seg selv, sine familier og sine nærmiljøer, forklarer utvikleren.

Fortnite Chapter 2, Season 3 vil nå lanseres onsdag 17. juni. Den planlagte The Device-hendelsen er også utsatt, til mandag 15. juni.

Opprinnelig sak følger.

Fortnite-fans som venter i spenning på spillets neste sesong – Chapter 2, Season 3 – må nå vente enda litt lenger. På sine nettsider forteller Epic Games at sesongstarten er utsatt med en uke, og kommer først i gang torsdag 11. juni.

Samtidig har utvikleren sett seg nødt til å flytte på Fortnites kommende «The Device»-arrangement. Dette mystiske dommedagsopplegget går nå av stabelen klokken 20:00 den 6. juni – men Epic anbefaler at de som ønsker å få med seg hendelsen logger seg på en halvtime i forveien.

Årsaken til utsettelsene er at teamet rett og slett trenger litt mer tid for å få alt på plass. Som så mange andre utviklere er også Epic rammet av korona-restriksjoner, og ifølge studioets kreative sjef, Donald Mustard, jobber over 1000 medlemmer av Fortnite-teamet hjemmefra.

Den kommende Fortnite-sesongen skulle egentlig lanseres så langt tilbake som 30. april. To uker før valgte Epic imidlertid å utsette slippet til 6. juni, før den altså ble flyttet til 11. juni.

Nøyaktig hva Chapter 2, Season 3 har å by på er ikke bekreftet, men som vanlig kan spillere forvente kartendringer, nye våpen, flere midlertidige moduser og kosmetiske gjenstander i bøtter og spann.

Les også: Fortnite dropper skyting og bygging i spillets nyeste modus »

Siste fra forsiden