Detaljer om The Elder Scrolls: Oblivion

På fredag la Bethesda Softworks de første offisielle detaljene om The Elder Scrolls: Oblivion ut på nettet, sammen med et knippe skjermbilder.

Oblivion blir det neste rollespillet i den populære The Elder Scrolls-serien. Det blir ingen direkte etterfølger til Morrowind, men foregår i den samme spillverdenen og vil bygge videre på det åpne og frie gameplayet vi kjenner både fra Morrowind og tidligere spill (Arena og Daggerfall). The Elder Scrolls: Oblivion har vært under utvikling i to år, og kommer til PC og neste-generasjons konsoll (altså Xbox 2 og PS3).

Oblivion starter med at spilleren blir vitne til at keiseren i det en gang så mektige Tamriel blir myrdet. En eldgammel pakt mellom Tamriel og demonenes tilholdssted, Oblivion, sikret at så lenge det sitter en keiser på tronen i hovedstaden Cyrodiil ville demonene holde seg borte. Nå ser det imidlertid ikke ut til at det finnes noen tronfølger, og portene til Oblivion er i ferd med å åpnes.

Som i tidligere Elder Scrolls-spill vil du få muligheten til å utforske spillverdenen (som denne gangen består av provinsen Cyrodiil) slik du selv ønsker det. Naturligvis vil spillet inneholde en haug av sideoppdrag og en rekke ulike fraksjoner som du kan bli medlem av og fullføre oppdrag for, slik at du kan stige i gradene og få økt innflytelse i spillverdenen.

Oblivion kommer også med flere nyheter, slik som et system som kalles "Radiant AI". Dette vil sørge for at personene i spillverdenen føles levende, og gir dem muligheten til å gjøre sine egne valg basert på verden rundt dem. De vil selv bestemme når og hvor de skal spise og sove, om de skal innlede samtaler med noen andre (samt hva de eventuelt skal snakke om). Noen av dem vil til og med finne på å stjele ting om de ikke har råd til å kjøpe det de vil ha.

Grafikkmotoren har fått et kraftig løft, noe de første skjermbildene er et tydelig bevis på. Alle karakterene vil ha fullstendige ansiktsanimasjoner og "leppesynkronisering", og all dialog i spillet vil være lest inn av skuespillere.

Siste fra forsiden