PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i april

PlayStation 5-eiere kan glede seg til et helt nytt Oddworld-eventyr.

Oddworld Inhabitants

2021 ruller videre og på en eller annen måte har vi alt kommet oss til april. En ny måned betyr nye spill å hente ut for PlayStation Plus-abonnenter og Xbox Live Gold-medlemmer, og Sony og Microsoft har avduket akkurat hva man får med seg denne gangen.

PlayStation Plus

Oddworld: Soulstorm (PlayStation 5)

Oddworld: Soulstorm.
Oddworld Inhabitants

Den litt stakkarslige helten Abe vender tilbake i et splitter nytt plattformeventyr fra Oddworld-serien. Spillet fortsetter historien fra Oddworld: New 'N' Tasty, og Abe må nok en gang navigere utallige farer for å redde både seg selv og hans mange artsfrender.

Oddworld: Soulstorm er gratis for alle PlayStation Plus-abonnenter, men det er kun PlayStation 5-utgaven som gis bort. Om du kun har en PlayStation 4 må du frem med lommeboken for å få spillet, eller alternativt legge til PlayStation 5-versjonen til spillbiblioteket ditt og vente til du plukker opp Sonys nyeste konsoll.

Days Gone (PlayStation 4)

Days Gone.
Sony Computer Entertainment

I Days Gone trer spillere inn i rollen som Deacon St. John, en ultrabarsk motorsykkelentusiast som prøver å overleve en postapokalypse full av klin gærne zombieskapninger. Spillet lekte med flere spennende ideer, men ifølge vår anmelder har det meste allerede blitt gjort bedre i andre spill.

– Det som i utgangspunktet kan virke som en forfriskende og høybudsjettert vri på klassiske overlevelsesspill, viser seg etter hvert som en ganske så tradisjonell og tidvis svært uinspirert avart av mange langt bedre spill. Mad Max takler postapokalypser, kulter og kamper på liv og død bedre, Dying Light har bedre zombier, og det skorter ikke akkurat på bunnsolide åpen verden-spill i disse dager, skrev Espen Jansen.

Zombie Army 4: Dead War (PlayStation 4)

Zombie Army 4: Dead War.
Rebellion

Månedens tredje PlayStation Plus-tilbud byr på enda mer zombieslakt, med Zombie Army 4: Dead War. Hitlers hær med nazistzombier er tilbake, og spillere må nok en gang knerte samtlige for å avverge dommedag.

Som i seriens andre spill handler det om å plukke frem yndlingsvåpenet og meie ned horder med vandøde, mens blodspruten står. Zombie Army 4: Dead Army byr på samarbeidsspilling for opptil fire spillere.

Les også
Anmeldelse: Dark Void

Alle tre spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 6. april til 3. mai. Det er verdt å merke seg at Days Gone og Zombie Army 4: Dead War også kan spilles på PlayStation 5, takket være konsollens bakoverkompatibilitetsfunksjon.

Xbox Live Gold

Vikings: Wolves of Midgard (Xbox One)

Vikings: Wolves of Midgard.
Kalypso Media Digital

Første spill på Xbox Live Gold-lista er actionspillet Vikings: Wolves of Midgard fra 2017. Her handler det om vikinger og jotner, og en saftig dose sverdsvinging.

I en historie inspirert av klassiske vikingfortellinger og norrøn mytologi må spillere redde verden fra fimbulvinter og ragnarok. Spillet kan oppleves alene eller sammen med en venn via den nettbaserte flerspillermodusen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 30. april. Finn spillet i Xbox-butikken »

Truck Racing Championship (Xbox One)

Truck Racing Championship.
Bigben Interactive

Store hjul og enda større dieselutslipp står på menyen i Truck Racing Championship. Hopp inn i lastebilen og fres rundt 14 forskjellige baner, inkludert klassikere som Laguna Seca og Fuji Speedway.

Truck Racing Championship lokker med både enspiller- og flerspillermoduser. Ifølge spillets offisielle beskrivelse må spillere også hamle opp med realistiske lastebilvanskeligheter, som temperatur på bremser og vektfordeling.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. april til 15. mai. Finn spillet i Xbox-butikken »

Dark Void (Xbox 360)

Dark Void.
Capcom Entertainment

Dark Void tar spillere med til en parallell verden, der ondsinnede romvesener venter på hvert gatehjørne. Spillere tar på seg rakettryggsekken og feier frem og tilbake for å knerte alle sammen. Vi prøvde spillet da det kom ut i 2010, men maktet bare å gi det 6 av 10 poeng på karakterskalaen.

– Dark Void er slett ikke den verste cocktailen jeg har smakt, problemet er at man ikke kan skylle ned for mange av den – da blir smaken blass og en liten hodepine sniker seg inn under skalpen. Jeg ble aller mest imponert over seksjonene der du kan bruke jetpacken mot UFO-er, eller kjempe i vertikale miljøer mot de snodige fiendene. De ordinære bakkekampene blir fort kjedelige, og fremstår som en relativt blek kopi av blant annet Gears of War, skrev Mikael Harstad Groven.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. april. Finn spillet i Xbox-butikken »

Hard Corps: Uprising (Xbox 360)

Hard Corps: Uprising.
Konami Digital Entertainment

Det var en gang av Contra-serien til Konami var blant det beste som fantes i spillverdenen. Mange år har gått siden spillenes storhetstid på slutten av 80-tallet, men det har da kommet et og annet godkjent innslag siden den gang.

Hard Corps: Uprising er et slags sidesprang til Contra: Hard Corps, men også en forløper til seriens aller første spill. Målet er å løpe hit og dit i et rasende tempo, mens man plaffer ned så mange fiender som mulig og forsøker å ikke bli skutt ned selv.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 30. april. Finn spillet i Xbox-butikken »

Samtlige Xbox Live Gold-spill kan spilles på Xbox One og Xbox Series X/S, via bakoverkompatibilitet.

Siste fra forsiden