PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i mai

For PlayStation 5-spillere står det nyeste Battlefield-spillet og fersk bilgalskap på menyen.

Battlefield V og Wreckfest er på menyen for PlayStation-spillerne denne gangen.
EA, THQ Nordic, montasje Gamer.no

Hver måned deler Sony og Microsoft ut et knippe spill til de som abonnerer på henholdsvis PlayStation Plus og Xbox Live Gold. Det nærmer seg mai, og i den forbindelse har selskapene avslørt hva abonnenter kan hente ut i løpet av den kommende måneden.

PlayStation Plus

Wreckfest (PlayStation 5)

Wreckfest.
THQ Nordic

Nesten et tiår etter at FlatOut-skaperen begynte arbeidet med Wreckfest – og tre år etter at det først ble lansert – er det frenetiske bilspillet klart for PlayStation 5-lansering.

PlayStation Plus-abonnenter som har klart å skaffe seg Sonys nyeste konsoll får kaste seg ut i en verden full av gass, ødelagt karosseri og svidd gummi. Her gjelder det å lappe sammen vrakgods og pløye seg gjennom baner med minst, eller mest, mulig krasj og bang.

Wreckfest lokker med flere biltyper og moduser, inkludert nettbaserte løp med opptil 24 spillere.

Battlefield V (PlayStation 4)

Battlefield V.
EA

Battlefield V tok skytespillserien tilbake til andre verdenskrig, der utvikler DICE tok sikte på å fortelle nye og ukjente historier. Ferden gikk blant annet innom Norge, men til tross for fine kampanjer og solid skyting var ikke vår anmelder helt imponert.

– Battlefield V er et spill som har potensiale til å bli noe ordentlig kult fordi mange av grunnmekanismene – som skytingen – er så god, men som på grunn av alle manglene på nåværende tidspunkt rett og slett ikke er verdt å plukke opp hvis du fortsatt er opptatt med å krysse ingenmannsland, skrev Andreas Bjørnbekk.

Stranded Deep (PlayStation 4)

Stranded Deep.
Beam Team

Overlevelsesspillet Stranded Deep kom til PlayStation 4 i 2020, etter en stund i early access på PC. Etter et flykrasj våkner spillere opp som en enslig overlevende i en livbåt omgitt av hav på alle kanter.

Les også
Astro's Playroom-utviklerne har noe stort på gang

Som i alle overlevelsesspill er målet å holde seg i live så lenge som mulig. Man kan finne diverse øde øyer eller dykke ned i dypet på leting etter forsyninger, men farene lurer selvfølgelig overalt.

Alle tre spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 4. mai til 31. mai. Det er verdt å merke seg at Battlefield V og Stranded Deep også kan spilles på PlayStation 5, takket være konsollens bakoverkompatibilitetsfunksjon.

Xbox Live Gold

Armello (Xbox One)

Armello.
League of Geeks

Armello fra 2015 er et digitalt brettspill med fokus på historiefortelling. Kongen er blitt syk, og spillere må navigere et skummelt spillbrett og hamle opp med både onde krefter og motspillere i håp om å redde dagen. Spillet er sjarmerende og lekkert, men nådde ikke helt opp i vår anmeldelse.

– Uten den sosiale siden man som oftest forbinder med brettspill har Armello en tendens til å bli kjedelig. Spillet legger stor vekt på strategitenkning og kløktig spill, men når de mesterlig utførte trekkene dine kun blir møtt med en kort standardreplikk føles det litt som om all planleggingen var bortkastet, var dommen fra undertegnede.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. mai. Finn spillet i Xbox-butikken »

Dungeons 3 (Xbox One)

Dungeons 3.
Kalypso Media

Spill nummer to fra Xbox er strategispillet Dungeons 3, det foreløpig siste innslaget i serien inspirert av de klassiske Dungeon Keeper-spillene.

Også her er det utforsking og bygging nede i mørke grotter som står i fokus. Spillere sanker sammen armeer med orker, zombier og andre beist, og må til stadighet forsvare seg mot erkefiendene som regjerer oppe på overflaten.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. mai til 15. juni. Finn spillet i Xbox-butikken »

Lego Batman (Xbox 360)

Lego Batman.
Warner Bros. Interactive

Det første spillet i Lego Batman-serien kom ut for over ti år siden, i det herrens år 2008. Her lener man seg på den tradisjonelle Lego-formelen, med action, puslespill, klossesamling og en heftig porsjon tull og tøys – og vår anmelder var stort sett fornøyd med opplevelsen.

– Hvis du har spilt de tidligere legospillene blir du neppe overrasket av så veldig mye av innholdet i Lego Batman. Spillet har akkurat den samme grunnmuren som de tidligere titlene, men heltene og miljøene er selvsagt nye. Spillet er stort og innbydende for perfeksjonister, og samleelementene gjør dette godt egnet for barn. Dessuten er det jo svært morsomt at man kan dele spillopplevelsen med de yngre gjennom samarbeidsmodusen. Da får det heller være at nyhetene er få, den kunstige intelligensen tvilsom og brettdesignet ujevnt, var dommen fra Mikael Harstad Groven den gang.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. mai. Finn spillet i Xbox-butikken »

Tropico 4 (Xbox 360)

Tropico 4.
Kalypso Media

Tropico-serien har latt spillere leve ut diktatordrømmer i ganske nøyaktig 20 år. Tropico 4 – som deles ut til Xbox Live Gold-medlemmer neste måned – har også jubileum i 2021, da det har gått ti år siden vår egen Erik-André Vik Mamen trillet terninkast syv i sin anmeldelse.

– Spillet er fullt av ironiske kommentarer, og karikerte personligheter, som gjør det morsommere å være akkurat så god eller dårlig statsleder du ønsker. Setter du pris på å ha mange muligheter og detaljstyre et samfunn bør du prøve Tropico 4, derimot hvis du lider av beslutningsvegring og irriterer deg over detaljer, bør du heller gå for et spill som fokuserer på større aspekter, lød konklusjonen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. mai. Finn spillet i Xbox-butikken »

Siste fra forsiden