Dette er Valve og HTCs nye VR-headsett

HTC Re Vive danker ut Oculus Rift på papiret.

HTC Re Vive i all sin prakt.
HTC

HTC og Valve forteller søndag at de jobber sammen om et «virtual reality»-headsett. Den er kalt HTC Re Vive og skal faktisk etter planen være tilgjengelig for kjøp innen året er omme. En utviklerutgave skal være klar til våren. Dette melder The Verge.

Slik ser den ut.
HTC

Utviklerutgaven bruker to 1200x1080-skjermer med en bildefrekvens på 90 bilder i sekundet. Med slike spesifikasjoner vil øynene dine etter alt å dømme se mindre av problemer som flimring og etterslep, selv om det kan være andre faktorer som spiller inn. På papiret danker dermed HTC Re Vive ut Oculus Rift som per dags dato skilter med én skjerm på 1920x1080 som deles i to, med en oppdateringsfrekvens på 75 bilder i sekundet.

En av egenskapene som HTC fortalte mer om da de avduket headsettet under pressekonferansen i Barcelona, er muligheten til å bevege seg fritt i rommet man er i. Det følger med en enhet kalt Steam VR Base Station som skal kunne spore hvor du er i rommet i et område på 4,5x4,5 meter. På headsettet er det en lasersensor som måler hodebevegelser, et gyrometer og et akselerometer.

Håndkontrollere følger med

Interessant nok skal det også følge med et par trådløse kontrollere som skal spore håndbevegelser. Akkurat hvordan disse ser ut og virker i praksis vet vi ikke ennå.

HTC Re Vive skal fungere med spill, men det virker også som om mer filmatiske opplevelser skal være på agendaen. Med på laget har utviklerne nemlig fått med partnere som HBO, Lionsgate og Google som skal levere innhold.

Valve fortalte i forrige uke at de snarlig kom til å vise frem sitt eget VR-headsett. Enheten skal være tilgjengelig for utviklere under Game Developers Conference i San Francisco denne uken, men vi som er utstasjonert i byen skal gjøre vårt ytterligste for å prøve å få sett hva Valve og HTC har pønsket ut her.

Microsoft har sin egen VR-vri.
Nå vil Microsoft gjøre stua di om til et virtuelt spillrom »

HTC Vive-trailer. (Video: HTC)

Siste fra forsiden