DriveClub utsettes til neste år

Høstens nestegenerasjonstilbud blir tynnere for hver dag som går. 

Sony Computer Entertainment

Etter en dag med ustø rykter bekrefter nå Sony Computer Entertainment at racingspillet DriveClub utsettes til 2014.

Opprinnelig var planen å slippe spillet i tandem med Sonys PlayStation 4 den 29. november i år, men nå må vi altså vente litt lenger for å se hva Motorstorm-utvikler Evolution Studios har snekret sammen.

– Skjønner at det er skuffende

Sony-general Shuhei Yoshida utdyper situasjonen i et blogginnlegg, og forklarer at dette ikke var en ønsket situasjon.

– Vi forstår at utsettelsen er skuffende, men vi kan forsikre om at vi har gjort det for at DriveClub skal kunne oppfylle visjonen for nestegenerasjons racing.

DriveClub skulle også ringe inn den nye PlayStation Plus-æraen for Sony. I utgangspunktet skulle PlayStation Plus-abonnenter få en spesialutgave av Driveclub som en del av abonnementet ved konsollanseringen. Driveclub PlayStation Plus Edition er fremdeles noe som skal komme ut, men ikke før spillet lanseres neste år.

Contrast som plaster

Siden DriveClub ikke blir en del av PlayStation Plus-samlingen ved lansering, kaster Sony inn surrealistiske Contrast som en erstatning. Vi tok en titt på spillet i sommer, og konkluderte at utvikler Compulsion Games kan være inne på noe helt spesielt.

Spørsmålet nå er om spillermassen ikke begynner å bli skeptisk til spillhøsten.

Driveclub-utsettelsen kommer nemlig bare få dager etter den sjokkerende nyheten om at Watch Dogs utsettes til neste år. Storspillet har blitt regnet som en av de prototypiske nestegenerasjonsspillene, og en utsettelse bare en måned før lansering er ikke noe kjøpere av PlayStation 4 kommer til å ta lett på.

Yoshida påpeker at PlayStation 4-lanseringen fremdeles har en del titler på lur. Han nevner Killzone: Shadow Fall, Knack, Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14, Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4. Av disse er det dog kun to – Knack og Killzone: Shadow Fall – som ikke blir å finne på Xbox 360, Wii U, PlayStation 3 eller PC.

Selv om spillhøsten har blitt litt tynnere denne uken har PlayStation 4 fremdeles et forsprang på konkurrent Xbox One her i Norge. Sistnevnte har ikke fått en konkret lanseringsdato her til lands, men en vag «tidlig i 2014»-uttalelse.

Les også
Anmeldelse: DriveClub

Les også: Skuffende salgstall for Rayman: Legends og Splinter Cell: Blacklist
Les også: DICE lover å bedre Battlefield 4-ytelse før slipp

Siste fra forsiden