Drømmejobben er ledig

Hvis du er erfaren med simulatorspill har du nå mulighet til å få drømmejobben.

Trondheim Lufthavn Værnes er på jakt etter simulatorpiloter. Det kommer frem av denne stillingsannonsen på finn.no. Pilotene skal betjene flysimulatoren i ulike øvelser knyttet opp til Avinors flygeledere under utdanning.

Kan dette bli din nye arbeidsplass?

– Det har eksplodert med antall søkere. Vi la ut annonsen tirsdag klokken ett, og har allerede fått inn 42 søknader. I tillegg har jeg vært i mailkontakt med flere som vurderer å søke, sier Frank Norbeck i Manpower til Gamer.no.

I stillingsbeskrivelsen heter det at søkere helst må ha meget gode datakunnskaper, og gjerne god innsikt i simulatorspill på PC eller konsoll. Engelskkunnskapene bør også være av en viss kvalitet.

– Flere av søkerne har sendt inn lange historier om sin egen spillbakgrunn, helt tilbake til Commodore 64-tiden, fortsetter Norbeck.

Mange av våre lesere har utvilsomt loggført et enormt antall timer på spill som Flight Simulator X. Siden det er snakk om 15 deltidsstillinger, bør jobben være perfekt for Trondheims mange spillinteresserte studenter.

– Det er flest studenter som har søkt så langt, og det er jo det vi er ute etter. Jobben er på mange måter lagt opp til å passe studenter. Likevel har vi vært i kontakt med noen som har full jobb, men som gjerne vil ta noen vakter på kveldene, sier Norbeck.

Noter deg at Avinors «opplæringsmodus» til denne jobben er omfattende, og strekker seg over to måneder.

Beregnet oppstart for jobben er 1. november 2007, så det er bare å glemme den sterke spillhøsten og slenge inn en søknad. Husk å nevne hvor mange ganger du har rundet Paper Boy, du vet aldri hva som kan bli utslagsgivende i utvelgelsen.

Siste fra forsiden