EA kunngjør Tiberium

Det Command & Conquer-baserte skytespillet Tiberium har nå blitt offisielt kunngjort.

Ryktene har gått en stund, men nå er det endelig bekreftet: Electronic Arts er i full gang med utviklingen av Tiberium, et førstepersons skytespill hvor handlingen foregår i Command & Conquer-universet.

Det første bildet fra Tiberium

Tiberium skal lanseres til høsten neste år, og skal i følge EA levere intens, taktisk action i en spektakulær sci-fi-verden. Spillerne blir tatt med på et eventyrlig reise gjennom en ødelagt jordklode, hvor de må kjempe om kontrollen over det mektige stoffet tiberium.

Som Command & Conquer-veteraner kanskje vet, er tiberium et utenomjordiske krystallstoff som fungerer som en ekstremt god energikilde. Samtidig har det en stygg tendens til å spre seg, og gjøre store områder fullstendig ubeboelige.

Handlingen foregår rundt et stort tårn av utenomjordisk opprinnelse, som står midt i ødemarken man tidligere kjente som middelhavsområdene. Menneskene har trodd at tårnet har vært forlatt, men sannheten er at inne i tårnet legges det planer for en invasjon av jordkloden.

Som kommandør Ricardo Vega vil du lede en gruppe elitesoldater for å sette en stopper for dette. For å hjelpe deg får du tilgang på massevis av futuristisk teknologi, og i tillegg til avanserte håndvåpen og rakettkastere kan du kalle inn artilleristøtte både fra enorme kanoner og store romskip.

Dessuten får du mulighet til å kommandere andre styrker på slagmarken, inkludert både infanterister, stridsvogner og fly. Dermed kan vi se frem til et hybridgameplay der vi både må spille taktiker og supersoldat samtidig.

Tiberium kommer til Xbox 360, PC og PS3, og utvikles av EAs Los Angeles-baserte studio. Snart vil du utvilsomt kunne finne informasjon på spillets offisielle nettsted (men akkurat nå leder lenken bare til EA Sports).

Siste fra forsiden