EA stenger det legendariske studioet bak SimCity og The Sims

Maxis legges ned og arbeidet med spillseriene flyttes til andre studioer.

Maxis Emeryville, utvikleren bak de populære spillene SimCity, Spore og The Sims, ble onsdag lagt ned av eierne i Electronic Arts. Selv om spillseriene selskapet stod bak vil vedvare hos andre utviklere er selve Maxis-studioet borte. Det melder Kotaku.

Murringer om mulige forandringer hos Maxis har surret blant spillpressen en stund, men nedleggelsen ble først offisiell onsdag ettermiddag. Designer Guillaume Pierre avslørte stengingen på Twitter, som etterpå ble bekreftet av Electronic Arts.

Skjermbilde fra SimCity (Skjermbilde: Maxis/EA).

– Det var tolv morsomme år, men nå er det på tide å skru av lysene og legge vekk nøkkelen. #RIPMaxisEmeryville, skrev Pierre på Twitter.

Nærmet seg 30 år

Maxis ble grunnlagt i 1987 av Will Wright og Jeff Braun for å få SimCity lansert til mange forskjellige hjemme-PC-er. Flere spill i Sim-serien fulgte, blant annet SimTower, SimAnt, SimSafari og The Sims. Selskapet ble kjøpt opp av EA i 1997, og fikk sin store braksuksess med The Sims i 2000.

SimCity og The Sims er nå i hendene på EAs studioer i Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki og Melbourne. Hva denne stengingen har å si for fremtiden til The Sims eller SimCity gjenstår å se.

Siste fra forsiden