Eksklusive Axis & Allies-videoer - del 3

Gamer.no har, som eneste medie i Norge, gleden av å presentere en serie "bak kulissene"-videoer fra utviklingen av strategispillet Axis & Allies. Her er tredje episode, hvor utviklerne forteller mer om det dynamiske gameplayet og den kunstige intelligensen.

I Axis & Allies får du spille som en av de fem supermaktene under andre verdenskrig, og kampene foregår over hele verden (fra Stillehavet til Afrika og Europa). De ulike supermaktene har naturligvis helt særegne enheter, teknologi og gameplay. Spillet kommer med autentiske kjøretøy og utstyr, men det følger ikke virkelighetens historie slavisk, og handlingene dine vil kunne påvirke hvordan resten av krigen utspiller seg.

Utviklerne fortsetter tråden med dynamisk historie og gameplay fra forrige video i denne tredje videoen. Krigens utfall er i dine hender, og du kan forandre historien slik vi kjenner den. Spillet er ikke scriptet, og alt skjer i sanntid - inkludert konsekvensene for dine handlinger. I følge utviklerne er Axis & Allies rett og slett det nærmeste vi kommer en dynamisk krigsopplevelse i et sanntidsstrategispill. Samtidig skal det være enkelt å kontrollere store masser og koordinere angrep- og forsvarstaktikker.

Videre forklarer TimeGate Studios (forøvrig kjent bl.a. fra Kohan-spillene) at den datastyrte motstanderen oppfører seg som en profesjonell menneskestyrt fiende, som blant annet lærer av sine feil. Den kunstige intelligensen skal kunne gi erfarne strateger mye å bryne seg på, men spillet skal kunne utfordre alle typer strategispillere, enten du er interessert i andre verdenskrig eller ei. Det avanserte verktøyet i spillet gjør at du som spiller kontroller alt, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Atari lanserte en demo for noen uker siden. Den inneholder to øvingsoppdrag, ett enspilleroppdrag (som tar for seg slaget ved Stalingrad), samt et verktøy som genererer tilfeldige kart som du kan spille i alene eller over LAN/Internett mot tre andre spillere.

Demoen er på 275 MB, og kan lastes ned herfra:

Axis & Allies lanseres på PC 5. november her til lands.

Siste fra forsiden