­– Elite IV må være briljant

Klar tale fra Braben

David Braben har snakket litt om Frontiers svar på Duke Nukem Forever.

Romskipspillet Elite leverte en grensesprengende spillopplevelse da det kom til BBC Micro og Acorn Electron i 1984. Spillet gav spillerne mulighet til å utforske et enormt univers fullt av muligheter, og stor frihet til å utnytte disse.

C64-versjonen av Elite.

Etter at Frontier: First Encounters (Elite 3) dukket opp i 1995, har det vært stille rundt denne serien, men David Braben og utviklerne i Frontier Developments har lenge jobbet med det fjerde spillet - så lenge, faktisk, at mange har begynt å sammenligne spillet med Duke Nukem Forever.

– Jeg vet, jeg vet, og det har blitt en slags spøk. Jeg er fullstendig klar over det, sier David Braben i en kommentar til Videogaming 247.

– Problemet med Elite er at vi startet et prosjekt, og så stoppet vi. Problemet er at det skjedde. Dette er et spill vi må få fullstendig riktig. Det blir nødt til å være briljant, fortsetter han.

Han fortalte også at selskapet vurderer en konsollversjon av spillet (noe vi for så vidt var klar over), og selv om han ikke hadde lyst til å gi noen spesifikke detaljer på dette tidspunktet, beskrev han spillet som "veldig, veldig dypt og mørkt".

Det er fortsatt ikke klart når vi kan forvente å se Elite IV i butikkene. Frontiers hovedprosjekt er den spennende spionthrilleren The Outsider, og de jobber i tillegg med ikke-annonserte prosjekter.

Det forrige spillet deres var Lostwinds på Wii.

Siste fra forsiden