Fortnite - Travis Scott

Epic fjerner Travis Scott-musikk fra Fortnite-butikken

Etter festivaltragedien i USA, der åtte mennesker mistet livet.

Epic Games

Epic Games valgte mandag å fjerne en Travis Scott-relatert «emote» fra Fortnite-butikken. Dette kommer i kjølvannet av flere søksmål rettet mot rapperen, som hevder han var ansvarlig for en festivaltragedie som kostet åtte mennesker livet i helgen.

Out West-emoten – med musikk fra Out West av Travis Scott – dukket mandag opp i Fortnite-butikkens «Daily»-seksjon. Kort tid etter ble hele seksjonen fjernet. Epic ga ingen grunn for endringen, men fortalte at det ble gjort med vilje.

– Det er kjent at Daily-seksjonen i Item-butikken er skrudd av. Dette er gjort med vilje, og Daily-seksjonen kommer tilbake neste gang vi oppdaterer butikken, skrev Epic på Twitter.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Det var under festivalen Astroworld, i regi av Scott, at det brøt ut panikk blant publikum. Som NRK melder var det Scott selv som sto på scenen da folk begynte å trenge seg på. Flere skal ha besvimt på grunn av pusteproblemer, mens andre ble liggende fastklemt under folkemengden.

Åtte mennesker mistet livet, hvorav den yngste bare var 14 år gammel, og ytterligere 300 andre måtte behandles for ulike skader. Scott tok til Twitter lørdag for å uttrykke sin sorg over situasjonen, men det har altså ikke hindret flere festivaldeltakere i å trekke rapperen for retten.

Travis Scott har tidligere holdt konsert inne i Fortnite, som ble sett av over 12 millioner spillere. Siden den gang har rapperen fått sin egen figur og andre gjenstander i spillet. Hvorvidt Epic også vurderer å fjerne disse gjenstår å se.

LES OGSÅ: Activision Blizzard-sjefen går ned til minstelønn »

Siste fra forsiden