Activision Blizzard - Bobby Kotick

Activision Blizzard-sjefen går ned til minstelønn

Som del av planen for å rydde opp i selskapet.

Bobby Kotick til høyre.
Gamer.no)

Activision Blizzard står midt i flere søksmål knyttet til anklager om trakassering og diskriminering hos selskapet. Forsøk på å rydde opp har hittil blitt møtt med skepsis både internt og fra andre, og nå går toppsjefen hardere til verks.

I et brev til ansatte skriver Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick at han kutter lønnen sin til det laveste som er tillatt i delstaten California. Han har også sagt fra seg bonusordningene sine, og inntil videre vil han derfor ikke tjene mer enn 520 000 kroner i året.

Som Kotick forklarer gjør han dette for å sørge for at Activision Blizzard bruker alle mulige ressurser på å skape et bedre arbeidsmiljø.

Fjerner krav om megling

Videre la Kotick frem en femtrinnsplan for hvordan selskapet skal endre seg fremover. Blant annet fjernes tvungen megling i saker som omhandler anklager om seksuell trakassering eller kjønnsdiskriminering, etter ønske fra ansatte hos Activision Blizzard.

Det introduseres også nulltoleranse for trakassering. Selskapet vil investere i å øke andelen kvinner og ikke-binære ansatte, og det blir mer fokus på lik lønn uansett kjønn. Til slutt lover Kotick å komme med jevnlige oppdateringer på de øvrige trinnene, i et forsøk på å være mer åpen om hva som skjer hos Activision Blizzard.

Overwatch-McCree bytter navn til Cole Cassidy.
Som følge av trakasseringssøksmålet mot Activision Blizzard »

Siste fra forsiden