Activision Blizzard - søksmål

Activision Blizzard saksøkt for å diskriminere mot gamle, hvite menn

Tidligere ansatt hevder at Bobby Kotick ledet korstog mot selskapets eldre garde.

Activision Blizzard

TLDR

  • Activision Blizzard er igjen anklaget for diskriminering, denne gang på vegne av eldre, hvite menn.
  • En 57 år gammel tidligere ansatt påstår at han og andre ble sparket i et forsøk på å rekruttere flere yngre, ikke-hvite ansatte.
  • Søksmålet krever erstatning for tap av inntekter, usaklig oppsigelse, ødelagt rykte, følelsesmessig påkjenning og saksomkostninger.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Activision Blizzard har de siste årene blitt anklaget for diskriminering og trakassering mot spesielt kvinnelige ansatte. Nå har nok en tidligere ansatt gått til diskrimineringssak mot selskapet, men denne gangen er det på vegne av eldre, hvite menn.

Som nettstedet Law360 rapporterte (via Gamesindustry.biz) er det en 57 år gammel tidligere ansatt som har trukket Activision Blizzard for retten. Mannen var en ledende figur innen selskapets teknologiavdeling, men ble avskjediget som del av en omstrukturering i august.

57-åringen hevder han og minst én annen ble presset ut i et forsøk på å få inn flere yngre, ikke-hvite ansatte. Angivelig skal Bobby Kotick ha ledet kampanjen. Ifølge søksmålet skal den kontroversielle tidligere toppsjefen ha sagt at problemet med Activision Blizzard var at «det er for mange gamle, hvite menn».

På bakgrunn av denne uttalelsen skal to hvite folk i lederstillinger ha forlatt selskapet kort tid etter, hevdes det i sakspapirene. En av disse skal ha anbefalt 57-åringen som sin etterfølger, men dette ble visstnok ignorert og jobben gikk til en yngre, ikke-hvit ansatt.

Som del av restruktureringen av Activision Blizzards Central Tech-avdeling, ble 57-åringen så avskjediget. Søksmålet hevder at han var en av syv menn over 47 år som ble sparket, fra et team på totalt 200 mennesker.

– Activision valgte fortjeneste fremfor folk ved å kvitte seg med de eldre, bedre betalte lederne, mener mannen.

Søksmålet krever erstatning for tap av inntekter, usaklig oppsigelse, ødelagt rykte, følelsesmessig påkjenning og saksomkostninger.

Activision Blizzard inngikk nylig forlik i diskrimineringssaken fra 2021. Som del av forliket må utvikleren betale 575 millioner kroner i erstatning til flere tidligere og nåværende ansatte.

LES OGSÅ: Bobby Kotick offisielt ferdig som Activision Blizzard-sjef »

Siste fra forsiden