Activision Blizzard - søksmål

Forlik i Activision-søksmål – utvikleren må ut med 575 millioner kroner

Activision Blizzard

TLDR

  • Activision Blizzard har inngått forlik med den amerikanske delstaten California i en rettssak om diskriminering og trakassering.
  • Selskapet må betale 54,9 millioner dollar (rundt 575 millioner kroner) i saksomkostninger og erstatning til ansatte.
  • Activision Blizzard skriver i en uttalelse at det er fornøyd med å ha nådd en avtale, og påpeker at anklager om trakassering og diskriminering på bakgrunn av kjønn nå trekkes tilbake.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Activision Blizzard og den amerikanske delstaten California har inngått forlik i rettssaken rundt diskriminering og trakassering hos spillutvikleren. Det meldte The Wall Street Journal like før helgen.

Etter vilkårene i forliket må selskapet bak spillbautaer som Call of Duty og World of Warcraft, ut med 54,9 millioner dollar. Det tilsvarer snaue 575 millioner kroner.

I en uttalelse til Kotaku forteller Activision Blizzard at det er fornøyd med å ha nådd en avtale. Selskapet skriver at det tar svært alvorlig på situasjonen, og lover samtidig gode og rettferdige arbeidsvilkår for alle ansatte.

Activision Blizzard påpeker samtidig at California Civil Rights Department (CRD) trekker tilbake anklager om trakassering og diskriminering på bakgrunn av kjønn. Dette var bakgrunnen for søksmålet fra 2021, men påstandene ble aldri bevist av hverken dommer eller jury, konstaterer selskapet.

Beløpet skal visstnok være langt langt mindre enn hva myndighetene i California skal ha sett for seg. Kilder med kjennskap til saken forteller til Wall Street Journal at CRD opprinnelig var ute etter langt mer enn det Riot Games måtte ut med i en tilsvarende sak tidligere i år. League of Legends-makeren måtte betale 100 millioner dollar, dobbelt så mye som det Activision Blizzard altså må bla opp.

LES OGSÅ: Epic seiret i retten – jury mener Google har drevet ulovlig monopol »

Siste fra forsiden