Epic Google rettssak

Epic Games seiret over Google i retten

Juryen mente at Google driver ulovlig monopol.

Epics forsøk på å implementere en egen betalingsløsning for Fortnite fikk Google til å se rødt.
Epic Games

Det var tilbake i sommeren 2020 at Epic Games trakk Google for retten. Spillselskapet mente at Googles Play Store drev ulovlig monopol. Nå, tre år senere, har Epic fått medhold.

Som The Verge meldte tirsdag morgen sa juryen i rettssaken seg enig i samtlige av Epics anklager. Den fant at Google faktisk har drevet ulovlig monopol, både i måten mobilapplikasjoner distribueres på Android-enheter og gjennom betalingsløsningene som tilbys i App Store.

Juryen mente videre at Google har gått aktivt inn for å ødelegge konkurranse på markedet, blant annet ved å hindre fremveksten av andre app-butikker. Denne oppførselen har gjort skade på Epic og dermed også andre aktører.

Saken har dermed gått stikk motsatt vei fra Epics tilsvarende søksmål mot Apple. Der mente dommeren at det var Epic som hadde begått kontraktsbrudd og at Apple hadde sitt på det tørre.

Google har allerede varslet at det vil anke dommen. Epic kaller imidlertid kjenningen for en seier for alle utviklere. Akkurat hva den får å si for både Epic og Google gjenstår å se, da dommeren i saken skal bestemme veien videre.

LES OGSÅ: E3 legges ned »

Siste fra forsiden