Apple - Epic Games

Apple med ny seier i rettsstriden mot Epic

Epic Games

Apple har tatt et nytt stikk i den tilsynelatende endeløse rettsstriden mot Epic Games. Denne uken besluttet rettsvesenet i USA å opprettholde en tidligere dom, hvor Apple vant i 9 av sakens 10 punkter.

Saken hadde sitt utspring i Epics forsøk på å omgå Apples retningslinjer for hvordan man skal ta betalt i apper som er på App Store. Ved å sette opp en separat betalingsløsning prøvde Epic å unngå måtte gi Apple 30 prosent av inntektene fra for eksempel iOS-versjonen til Fortnite.

Det resulterte i søksmål og motsøksmål, før Apple til slutt ble den store vinneren da dommen falt i 2021. Dommer Yvonne Gonzalez-Rogers erklærte at Epic hadde begått kontraktsbrudd og avviste påstanden om at Apple drev monopol. Samtidig bestemte hun at Apple måtte tillate alternative betalingsmetoder.

Begge parter anket saken, men etter en ny runde ble altså den tidligere dommen opprettholdt. Det eneste som endret seg var at Epic ble ilagt å betale saksomkostninger. I en pressemelding (via Eurogamer) omtalte Apple kjenningen som en stor seier.

– Dagens kjenning er en ny bekreftelse på Apples store seier i saken, der 9 av 10 punkter gikk i Apples favør. For andre gang på to år har det amerikanske rettsvesenet besluttet at Apple følger konkurranselovene på både statlig og føderalt nivå.

Apple sa likevel at det vil vurdere en ny anke i håp om å sikre seier på sakens siste punkt, knyttet til andre betalingsløsninger.

Fortnite er for øvrig fortsatt utestengt fra både App Store, men kan spilles på iPad og iPhone via blant annet Xbox Cloud Gaming.

LES OGSÅ: Dark and Darker ble slettet fra Steam etter tyverianklager »

Siste fra forsiden