Disney - Fortnite

Disney kjøper seg inn i Epic Games for 16 milliarder kroner

Planlegger «underholdningsunivers knyttet til Fortnite».

The Walt Disney Company

TLDR

  • The Walt Disney Company har kjøpt seg inn i spillmaker Epic Games for rundt 15,9 milliarder kroner.
  • Disney og Epic vil bruke samarbeidet til å skape spill og opplevelser knyttet til Fortnite, med innhold fra Pixar, Marvel, Star Wars og Avatar.
  • Samarbeidet representerer Disneys største inntog på spillmarkedet hittil og gir store vekstmuligheter, ifølge Disney-sjef Robert A. Iger.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

The Walt Disney Company har kjøpt seg inn i spillmaker Epic Games for den nette sum av 1,5 milliarder dollar – rundt 15,9 milliarder kroner. Det meldte Disney selv på onsdag.

Ved siden av investeringen har partene inngått en samarbeidsavtale som skal strekke seg over flere år. Gjennom denne skal Disney og Epic skape spill og andre opplevelser med tilknytning til Fortnite.

– Dette er Disneys hittil største inntog på spillmarkedet og byr på store muligheter for vekst og utvidelse. Vi gleder oss til å la fansen få oppleve Disney-historiene og -verdenene de elsker på nye og banebrytende måter, sa Disney-sjef Robert A. Iger om samarbeidet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Akkurat hva slags spill og opplevelser det er snakk om er foreløpig uklart. Disney nevner imidlertid muligheten til å komme i kontakt med innhold, figurer og historier fra blant annet Pixar, Marvel, Star Wars og Avatar.

– Spillere og fans vil kunne skape sine egne historier og opplevelser, uttrykke seg på særegne Disney-måter og dele innhold med hverandre på måter de vil elske. Alt dette muliggjøres av Unreal Engine.

Epic har i det siste pushet for å utvide Fortnite på en rekke måter, inkludert en Rocket League-modus og en slags Guitar Hero-variant. Spillet vokser seg stadig større, men det hindret ikke Epic i å si opp over 800 ansatte i fjor.

LES OGSÅ: Epic Games Store er fortsatt ikke lønnsom »

Siste fra forsiden