Epic Games Store

Epic Games Store er fortsatt ikke lønnsom

Fem år etter lanseringen fortsetter butikken å tape penger.

Epic Games Store har fortsatt ikke funnet en måte å tjene penger. Det kom frem i ukas rettssak mellom Epic og Google.

Som The Verge melder var det butikksjef Steve Allison som i retten avslørte at Epic Games Store ikke er lønnsom. Han sa likevel at planen er å fortsette å gjøre butikken større, og at det endelige målet er å få inn halvparten av alle inntektene fra PC-spill på global basis.

Siden lanseringen i 2018 har Epic Games Store satset tungt på eksklusive spill og gratis utdeling av spill til brukere. Mellom desember 2018 og september 2019 brukte butikken 100 millioner kroner på å gi bort spill, som resulterte i 4,7 millioner nye kunder.

For å lokke til seg utgivere og utviklere tar butikken kun 12 prosent av inntektene fra spillsalg. Til sammenligning tar Steam 30 prosent frem til spillene har tjent større summer. Nylig kunngjorde Epic også at butikken ville gi hele omsetningen til utviklere i bytte mot seks måneder med PC-eksklusivitet.

Tilsynelatende har tiltakene enda ikke gjort utslag på bunnlinja, men Epic har altså ingen planer om å gi opp.

Rettssaken mellom Epic og Google handler om avgifter knyttet til kjøp i spill som Fortnite. Epic mener at Google driver ulovlig monopol og krever at Google tillater alternative betalingsløsninger.

LES OGSÅ: Epic Games sa opp 830 ansatte i høst »

Siste fra forsiden