Epic Games

Epic Games kutter 830 ansatte

Sier opp 16 prosent av alle ansatte.

Fortnite fortsetter som før.
Epic Games

Epic Games sier opp 16 prosent av sine ansatte. Totalt er det 830 personer som nå mister jobben. Det melder selskapet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Dette inkluderer exiten til om lag 250 ansatte i to underselskaper som Epic nå kvitter seg med – musikknettsiden Bandcamp og markedsføringsselskapet SuperAwesome. Epic har solgt Bandcamp til Songtrads, mens SuperAwesome starter opp på egenhånd.

Epic Games-sjef Tim Sweeney peker i en internmelding på at kuttene må til for å gjøre selskapets finanssiutasjon mer stabil.

– Vi har brukt mye mer penger enn vi tjener en stund nå, ved å investere i den neste utviklingen av Epic og i å bygge opp Fortnite som et metaverse-inspirert økososytem for skapere. Jeg var lenge optimistisk til at vi skulle komme oss gjennom overgangen uten opsigelser, men ser nå at det var urealistisk, sier sjefen.

Alle som mister jobben får seks måneder med etterlønn som en del av sluttpakken sin, samt seks måneder med helseforsikring dersom de er har vært ansatt i Nord-Amerika, Canada eller Brasil.

Det skal ikke være planer om flere oppsigelser fremover.

I tiden fremover skal Epic Games fortsette å bygge videre på Fortnite, Rocket League og Fall Guys som før, samt tjenester for utviklere slik som Unreal Engine.

LES OGSÅ: Sony investerer 9 milliarder kroner i Epic Games' metaverse-satsing »

Siste fra forsiden