Sony - Epic Games

Sony investerer 9 milliarder kroner i Epic Games' metaverse-satsing

Selskapet bak LEGO spytter også inn samme sum.

Epic Games

Sommeren 2020 kjøpte Sony seg inn i Epic Games, til den nette sum av 250 millioner dollar. To år senere har den japanske spillgiganten klint til med nok en enorm investering i Fortnite-makeren – denne gangen fire ganger så stor som sist.

I en pressemelding bekreftet Epic at Sony har spyttet inn én milliard dollar. Det tilsvarer drøye 8,8 milliarder kroner med dagens kurs.

Pengene går til å videreutvikle ideen om et såkalt «metaverse» – et nettverk av sammenkoblede 3D-verdener, som brukere kan utforske via VR-headsett.

– Som et kreativt underholdningsselskap gleder det oss å investere i Epic for å styrke vår samarbeid i metaverse-feltet, et område der både utviklere og forbrukere kan tilbringe tiden sin. Vi er også sikre på at Epics ekspertise, som inkluderer deres kraftige spillmotor (Unreal Engine, journ.anm) kombinert med Sonys teknologi, vil fremskynde våre forsøk på blant annet utvikling av nye digitale opplevelser innen sport og virtuell produksjon, sa Sony-sjef Kenichiro Yoshida.

Sonys investering matches av KIRKBI – selskapet som eier LEGO. Det danske selskapet inngikk nylig et samarbeid med Epic om å bygge et LEGO-basert «metaverse», et konsept KRIKBI tror vil bli viktig for fremtiden.

– En andel av våre investeringer fokuserer på trender som vi tror vil påvirke fremtiden og verdenen som våre barn vil bo i. Denne investeringen vil styrke vår satsing på en digital lekeplass, og det gleder oss å investere i Epic Games for å støtte deres fortsatte vekst, med et langtidsfokus på et fremtidig metaverse, uttalte KRIKBI-sjef Søren Thorup Sørensen.

Til sammen får Epic dermed inn over 17 milliarder kroner. Det påpekes imidlertid at grunnlegger og toppsjef Tim Sweeney fortsatt blir sittende med aksjemajoritet og kontroll over selskapet.

LES OGSÅ: XCOM 2 er neste gratis-spill på Epic Games Store »

Siste fra forsiden