XCOM 2 gratis

XCOM 2 er neste gratis-spill på Epic Games Store

Får følge av Insurmountable.

XCOM 2.
2K Games

Fra 14. til 21. april kan man sikre seg XCOM 2 og Insurmountable gratis på Epic Games Store. De tar over for The Vanishing of Ethan Carter og Rogue Legacy, som begge fremdeles kan snappes opp frem til skiftet.

Spillene sikrer man seg via butikksiden, og når man først har klikket på knappene har man spillet i katalogen sin til evig tid (eller til Epic skrur av serverne sine).

De to spillene blir dermed en del av et stadig økende bibliotek av spill som Epic har tilbudt gratis de siste årene. I 2020 ga de bort 103 titler, mens 2021 bydde på 89 gratisspill i butikken.

– Fantastisk turbasert strategi

XCOM 2-trailer.
2K Games

XCOM 2 er oppfølgeren til XCOM: Enemy Unknown, som fungerte som en revitalisering av det som opprinnelig er en strategispillserie fra 1990-tallet. XCOM er navnet på en militær organisasjon som jobber mot en utenomjordisk okkupasjon. Spillet er et turbasert strategispill, der man flytter på troppene sine for å beseire fienden.

Spillet fikk gode skussmål her på bruket da det ble sluppet i 2016. Vår anmelder Gøran Solbakken påpekte den gang at spillet hadde noen tekniske problemer (som siden har blitt fikset), men endte likevel opp med å kalle det et «fantastisk turbasert strategispill»

– Variasjonen i oppdrag, hvor de skal gjøres og hvilke krav som må oppfylles er stor, og dette er definitivt et spill laget for å spilles flere ganger. Selv fikk jeg min aller beste opplevelse av spillet når jeg valgte å spille det XCOM kaller Ironman. Her finnes det ingen muligheter for å hente opp igjen tidligere lagringsfiler, og dermed er alle valg endelige, skrev han i sin anmeldelse.

Dødelig fjellklatring

Insurmountable-trailer.
Insurmountable-trailer.

Insurmountable er på sin side et litt mindre kjent spill der målet er å overleve mens man bestiger store fjell. Områdene genereres automatisk, og man må sørge for at klatreren er godt utstyrt for oppdragene.

Vi har ikke anmeldt spillet, men de om lag 300 spillerne som har lagt igjen en anmeldelse på Steam hevder at det er veldig bra. Spillet har også fått litt over middels gode anmeldelser på Metacritic.

LES OGSÅ: Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i april »

Siste fra forsiden