Epic Games Store - eksklusiv

Epic gir utviklere hele omsetningen mot eksklusivitet på Epic Games Store

Skjermbilde av Epic Games Store.
Epic

Epic Games forteller at de kommer til å la utviklere få alt av omsetning på spill som slippes på Epic Games Store – så lenge spillet kun er på Epic Games Store.

Initiativet kalles Epic First Run, og alle utviklere som ønsker kan delta i programmet. Tidshorisonten for eksklusiviteten på spillet er på seks måneder.

Etter det kan man gi ut spillet på andre tredjeparts PC-nettbutikker, og fortsette å få 88 prosent av omsetningen på Epic Game Store slik fordelingen har vært siden oppstarten i 2018.

Spillet må slippes etter 16. oktober i år, og kan ikke tidligere ha vært tilgjenelig på en tredjeparts nettbutikk for spill, slik som for eksempel Steam eller GOG.

Man vil også fortsatt kunne slippe spill på egeneide nettbutikker og i egne «launchere», samt via steder som selger Epic Store-spill nøkkelløst slik som Green Man Gaming og Humble Store.

Omdiskutert praksis

Lenge var det slik at nettbutikker for spill og apper rasket med seg 30 prosent av omsetningen, mens utviklerne satt igjen med 70 prosent. Flere av aktørene har likevel gjort endringer hvor mye av kaka de selv tar, etter flere diskusjoner om praksisen.

Steam la seg i 2018 på en ordning der de tar 30 prosent av omsetningen frem til spillet tjener 10 millioner dollar. Etterpå senkes prosentandelen til 25, helt til spillet har tjent 50 millioner dollar. Klarer man det, synker den til 20 prosent.

På Xbox og PlayStation rasker selkapene fortsatt med seg 30 prosent, men PC-spill kjøpt via Microsoft Store ligger på samme nivå som Epic Game Store.

App-butikkene hos Apple og Google tar begge fremdeles 30 prosent i egen lomme, men har egne ordninger med 15 prosent i avgift for apper som har abonnementsordninger. De fleste spill faller dog utenfor dette segmentet. Apple sin ordning begynner også å ta 30 prosent av omsetningen når bedriften har nådd en million dollar i inntekt.

LES OGSÅ: Steam blokkerer spill med innhold skapt av kunstig intelligens »

Siste fra forsiden