Fortnite - iOS

Fortnite kommer tilbake til iPhone og iPad

Over tre år etter at Apple kastet ut spillet.

Epic Games

TLDR

  • Apple kastet ut Fortnite fra App Store i 2020, men Epic Games varsler nå at spillet skal tilbake.
  • Dette blir mulig takket være Digital Markets Act (DMA), en EU-regel som hindrer store selskaper i å misbruke sin makt mot mindre aktører.
  • Epic får nå legge inn sin egen betalingsløsning på iOS, og slipper store transaksjonsavgifter som tidligere ble betalt til Apple.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Sommeren 2020 valgte Apple å kaste ut Fortnite fra sin App Store. Siden har det populære spillet offisielt sett vært utilgjengelig på både iPhone og iPad, men nå varsler Epic Games at det skal tilbake igjen.

På X (tidligere Twitter) forteller utvikleren at Fortnite kommer tilbake til Europa en gang senere i år. Dette skjer via Epic Games Store, som også får slippe til på Apples enheter.

Ifølge Epic er dette blitt mulig takket være den såkalte Digital Markets Act (DMA). Dette er en regel innført av EU-kommisjonen, som skal hindre større selskaper i å misbruke sin stilling og makt for å ødelegge sjansene for mindre aktører.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

I korte trekk betyr dette at Epic (som ikke akkurat kan regnes som en liten aktør) får legge inn sin egen betalingsløsning på iOS. Dermed slipper Fortnite-makeren tilsynelatende unna de store transaksjonsavgiftene den tidligere måtte betale til Apple.

Epic har ikke sagt når iOS-brukere kan forvente å få spille Fortnite igjen. Foreløpig vet vi heller ikke om Norge er inkludert i listen over de europeiske landene som får tilgang på spillet. Vi har kontaktet Epic og oppdaterer saken dersom vi får svar.

LES OGSÅ: Epic Games Store er fortsatt ikke lønnsom »

Siste fra forsiden