Sony - Epic Games

Sony kjøper seg inn i Epic Games

Investerer 250 millioner dollar for å styrke samarbeidet med Fortnite-utvikleren.

Epic Games viste nylig frem hva Unreal Engine 5 kan levere på PlayStation 5.
Epic Games

Sony har inngått en avtale om å spytte 250 millioner dollar – rundt 2,38 milliarder kroner – inn i Epic Games. I en pressemelding omtaler det japanske selskapet avtalen som en strategisk investering, som styrker samarbeidet mellom de to partene og gjør Sony til minioritetseier i Epic.

– Gjennom vår investering vil vi utforske nye muligheter for å jobbe sammen med Epic for å glede og bringe verdi til forbrukere og bransjen som helhet – ikke bare i spill, men på tvers av det stadig voksende landskapet for digital underholdning, sa Sony-sjef Kenichiro Yoshida.

Epic har selv skrytt voldsomt av Sony i det siste, etter at partene gikk sammen om å vise frem den nye spillmotoren Unreal Engine 5 i mai. For Epic-maestro Tim Sweeney er målet å bygge videre på det partnerskapet.

– Sony og Epic har begge posisjonert seg på korsveien mellom kreativitet og teknologi, og vi deler en visjon for tredimensjonale sosiale opplevelser levert gjennom spill, film og musikk. Sammen skal vi jobbe for å bygg et mer åpent og tilgjengelig digitalt økosystem, uttalte Sweeney om den nye avtalen.

Ifølge nettstedet Venture Beat er investeringen nok til å gi Sony en eierandel på 1,4 prosent. Med andre ord blir det ikke snakk om noen stor endring for Epic, som har bekreftet at det fortsatt står fritt til å publisere spill på andre plattformer.

Nå skal Epic Games gi ut flere spill.
Har sikret avtaler med utviklerne bak Control, Limbo og The Last Guardian »

Siste fra forsiden