Epic Games - Playdead, Remedy, Gen Design

Nå skal Epic Games gi ut flere spill

Har sikret avtaler med utviklerne bak Control, Limbo og The Last Guardian

Epic Games vokser seg stadig større innenfor spillbransjen, og nå lader selskapet opp til å ta på seg mer ansvar som utgiver. I en pressemelding forteller Epic at det nylig har inngått avtaler om å gi ut de neste spillene fra Remedy Entertainment, Playdead og Gen Design.

Danske Playdead er kjent for stemningsfulle opplevelser som Limbo.
Playdead

De kritikerroste studioene bak henholdsvis Control, Limbo og The Last Guardian er de første samarbeidspartnerne i det Epic kaller en utgiverinnsats på tvers av plattformer. Akkurat hva det betyr og hva utviklerne skal jobbe med er foreløpig uvisst, men mer informasjon og flere partnere skal avdukes i løpet av de neste månedene.

– Gen Design, Remedy og Playdead er blant bransjens mest innovative og talentfulle studioer, med sterke visjoner for sine neste spill. De får full kreativ kontroll, mens Epic leverer en solid grunnmur og finansiering av prosjektene, melder sjefen for Epic Games Publishing, Hector Sanchez.

Kreativ frihet, opp til full støtte

Utviklere som henger seg på Epic Games Publishing vil få en rekke fordeler, som Epic selv omtaler som «bransjens mest utviklervennlige vilkår».

Først og fremst lover selskapet full kreativ frihet og eierskap over spillene som utvikles. Videre skal Epic ta opp til 100 prosent av kostnadene knyttet til utviklingen, inkludert lønn til utviklere, testing, oversettelser, markedsføring og mer. Til gjengjeld tar Epic rundt halvparten av fortjenesten som kommer fra salg av spillene.

– Vi bygger en utgivermodell som vi alltid ønsket for oss selv da vi jobbet med utgivere, forklarer Epic-sjef Tim Sweeney om prosjektet.

Les også: Valve-sjefen mener konkurransen fra Epic Games er bra for alle »

Siste fra forsiden