Steam - Epic

Valve-sjefen mener konkurransen fra Epic Games er bra for alle

– På kort sikt ser det nok stygt ut.

Valve

Siden Epic Games lanserte sin egen nettbutikk i desember 2018, har Fortnite-utvikleren kjempet en bitter kamp mot toppkonkurrent Steam. Med eksklusivitetsavtaler og kapring av spill i siste liten har det ikke alltid gått pent for seg, men ifølge Steam-sjefen er det bare bra med litt konkurranse.

Det var under et intervju med spillblekka Edge (via Gamesradar) at Valve-kongen Gabe Newell kom med en sjelden kommentar om situasjonen med Epic Games Store. Som han fortalte er det lett å oppfatte konkurranse som en uting, men i det store og hele blir det positivt for alle.

– Konkurranse mellom spillbutikker er fantastisk for alle. Det sørger for at vi driver ærlig spill og sørger for at alle andre også driver ærlig spill. Men på kort sikt ser det stygt ut. Du tenker «Æsj, de roper og stiller oss i et dårlig lys» – men i lengden tjener alle på disiplinen og omtanken som tvinges frem i et selskap når folk kommer og utfordrer deg, sa Newell.

Videre påpekte han at Valve er mer bekymret for tilfeller der konkurranse ikke får lov til å vokse frem. Newell brukte Apple som et eksempel på selskaper som er mye strengere på hvilke spill som kan selges i butikkene sine, og som kan stenge utviklere ute. Til sammenligning er Steam langt mer åpen, med knapt noe regulering av innhold.

Hva konkurransen med Epic angår trenger Newell neppe bekymre seg altfor mye i disse dager. Steam setter stadig vekk nye rekorder – trolig hjulpet av at korona-krisen holder flere innendørs – og nådde svimlende 22,67 millioner samtidige brukere i helgen.

Har du planer om å spille Half-Life: Alyx?
Vi har sett på VR-brillene du kan velge mellom »

Siste fra forsiden