Metro Exodus

Kaoset etter Metro Exodus' overgang til Epic Games-butikken fortsetter

Sinte fans, skuffede utviklere og en stressa utgiver.

Deep Silver

29. januar 2019 kunngjorde utgiver Deep Silver at Metro Exodus på PC hadde flyttet fra Steam til den nyåpnede Epic Games-butikken. Beslutningen skapte en voldsom reaksjon blant fans, og én uke etter pågår dramaet fortsatt for fullt.

Spillere, utviklere og utgiveren har kollidert i sosiale medier og andre nettfora den siste uken.
Deep Silver

Like etter beslutningen ble kjent svarte mange spillere med å trekke utgiver 4A Games og hele Metro-serien gjennom søla. Seriens to tidligere spill fikk gjennomgå på brutalt vis med Steams brukeranmeldelser, hvor nylige anmeldelser for begge har gått fra veldig positive til stort sett negative.

Oppfordret til boikott

Da folk begynte å oppfordre til en boikott av Metro Exodus fikk én utvikler imidlertid nok. Via nettstedet Gameru.net truet en ansatt hos 4A Games, som går under navnet «scynet», med at Exodus blir det siste Metro-spillet på PC dersom boikotten blir virkelighet.

Utsagnet ble møtt med enda mer kritikk, og etter hvert som stemningen ble dårligere kom Deep Silver med sin egen uttalelse. Via Twitter tok utgiveren det fulle ansvaret for overgangen fra Steam til Epic, og gjorde det samtidig klart at det ikke foreligger noen planer om å droppe PC fremover.

– Kommentarene som ble delt nylig av et medlem fra 4A Games-teamet reflekterer ikke Deep Silver eller 4A Games' syn på fremtiden til serien. De reflekterer imidlertid smerten og skuffelsen til et engasjert individ som har sett at arbeidet hans, som tidligere har blitt sett på som utelukkende positivt, har blitt forvandlet til dramatikk på grunn av en avgjørelse han ikke hadde noe kontroll over. Vi ber om at tilbakemeldinger på denne begrunnelsen sendes til Deep Silver, ikke til utgiverne hos 4A Games, lød uttalelsen.

Videre forklarte Deep Silver at valget landet på Epic Games for å sikre fremtiden til serien – en fremtid som ifølge utgiveren alltid skal ha et fokus på PC. Epic tilbyr som kjent gunstigere vilkår for utviklere, og flere spill har gått over fra Steam siden butikkens lansering i desember 2018.

Valve lot først være å kommentere situasjonen, men hevdet det var urettferdig overfor Steam-brukere at Metro Exodus forsvant bare to uker før lansering. Selskapet har enda ikke gitt noen antydning til hvorvidt det planlegger å endre på sine vilkår.

For øvrig vil alle som forhåndsbestilte Metro Exodus via Steam, mens det enda var mulig, få både spillet og eventuelt ekstrainnhold levert via Steam. De som forhåndsbestilte i fysisk butikk vil få en nøkkel til å låse opp spillet via Epic Games Store.

Lurer du på hva Metro Exodus går ut på?
Her kan du se en skremmende trailer for skytespillet »

Siste fra forsiden