Apple - Epic Games

Apple struper Fortnite-comeback på iOS

Oppdatert: Apple snur etter EU-gransking.

Epic Games

TLDR

  • Epic Games' planer om et comeback på iOS, inkludert relanseringen av Fortnite, er stoppet etter at Apple har låst utviklerkontoen deres for iOS.
  • Epic anser dette som et brudd på EU-kommisjonens Digital Markets Act, en regel som skal forhindre store selskaper fra å misbruke sin stilling for å ødelegge mulighetene for mindre aktører.
  • Apple mener Epic ikke er til å stole på, med referanse til en korrespondanse med Epic-sjef Tim Sweeney, og Epic har uttalt at de vil fortsette å kjempe for rettferdig konkurranse på iOS.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Oppdatering 11. mars: Epic Games har fått tilbake sin konto for å utvikle programmer for iOS. Det bekreftet selskapet selv i en melding på sine nettsider.

Apples nyeste helomvending kommer etter at EU-kommisjonen kunngjorde planer om å granske saken. Epic kaller utviklingen et varsel til alle om at EU-kommisjonen vil gå raskt til verks for å opprettholde DMA-regelen.

Utvikleren går nå videre med sine planer om å lansere Epic Games Store og bringe Fortnite tilbake på iOS i Europa.

Opprinnelig sak følger.

Det var bare for en drøy måned siden at Epic Games la frem planer om et comeback på iOS. Utvikleren lovet både relansering av Fortnite og en variant av Epic Games Store, men nå har Apple ombestemt seg.

Som Epic forteller på sine nettsider har Apple nemlig lagt ned Fortnite-makerens utviklerkonto for iOS. Dermed står Epic uten mulighet til å fortsette arbeidet, noe selskapet selv beskriver som et klart brudd på EU-kommisjonens Digital Markets Act.

Digital Markets Act – eller DMA – er en regel innført av EU-kommisjonen, som skal hindre større selskaper i å misbruke sin stilling og makt for å ødelegge sjansene for mindre aktører. Introdusering av regelen førte i januar til at Apple åpnet opp sitt økosystem for å tillate andre butikker og betalingsløsninger enn sin egen. Apple mener imidlertid at Epic ikke er til å stole på.

I sin gjennomgang av situasjonen viser Epic til korrespondanse mellom Apple og Epic-sjef Tim Sweeney. Apple tok nemlig kontakt for å spørre Sweeney om hvorfor selskapet skal stole på Epic. Svaret var ikke godt nok.

– Sweeneys svar til vår forespørsel var fullstendig utilstrekkelig og ikke troverdig. Det var rett og slett bare «stol på oss» uten noen bevis for å støtte argumentet. Historien viser imidlertid at Epic overhodet ikke er til å stole på, som var grunnen til at vi ba om mer betydningsfulle forpliktelser, heter det i et skriv fra Apples advokater til Epics advokater.

Epic skriver videre at det vil fortsette å kjempe for rettferdig konkurranse på iOS. Akkurat hvilke steg selskapet vil ta gjenstår å se, men enn så lenge ser det igjen mørkt ut for Fortnite på Apple-enheter.

LES OGSÅ: Forlik i Nintendo-søksmål mot populær emulator »

Siste fra forsiden