Nintendo - Yuzu

Forlik i Nintendo-søksmål mot populær emulator

Skaperne av Yuzu må stanse driften og betale 25 millioner i erstatning.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ble lastet ned ulovlig over en million ganger, ifølge Nintendo.
Nintendo

Forrige uke kom nyheten om at Nintendo gikk til sak mot Yuzu, en populær emulator for Switch-spill. Nå har partene inngått forlik, og i tillegg til å legge ned driften må Yuzu betale millionerstatning.

Som journalist Stephen Totilo delte på X (tidligere Twitter) har Tropic Haze – selskapet bak Yuzu – sagt seg enig i å betale 2,4 millioner dollar i erstatning til Nintendo. Det tilsvarer drøye 25 millioner kroner.

Samtidig ilegges Yuzu-makeren permanent forbud mot å tilby nedlasting av emulatoren. Dommen stadfester også at hovedformålet med emulatoren var å omgå Nintendos rettigheter. Tropic Haze må også gi kontroll av Yuzus nettsider over til Nintendo, samt legge ned emulatorens Discord-server og Patreon-side.

I en melding på nettsiden – der alt av innhold nå er fjernet – uttrykker Tropic Haze skuffelse over at emulatoren har blitt brukt til regelbrudd.

– Yuzu-teamet har alltid vært imot piratkopiering. Vi startet dette prosjektet med gode intensjoner, med en lidenskap for Nintendo og dets konsoller og spill, og det var ikke vår hensikt å gjøre noe skade, sa selskapet og fortsatte:

– Men vi ser nå at fordi våre prosjekter kan brukes for å omgå Nintendos teknologiske beskyttelsestiltak og lar brukere spille spill utenom godkjent maskinvare, har de ført til omfattende piratkopiering. Spesielt har vi vært dypt skuffet over at brukere har brukt vår programvare for å lekke spillinnhold før det lansering, som ødelegger opplevelsen for lovlydige kjøpere og fans.

I de opprinnelige sakspapirene hevdet Nintendo at piratkopier av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ble lastet ned ulovlig hele én million ganger før spillets lansering.

LES OGSÅ: Neste Nintendo-konsoll kommer angivelig i 2025 »

Siste fra forsiden