Apple - EU

EU-kommisjonen mener Apple fortsatt bryter konkurranseregler

Apple

EU-kommisjonen har igjen gått ut mot Apple for det den mener er brudd på konkurranselovgivning. I sin rapport skriver kommisjonen at Apple fortsatt gjør det for vanskelig for utviklere som ønsker å lenke til andre betalingsløsninger enn App Store.

I 2021 ble Apple pålagt å åpne for andre betalingsløsninger. Tre år senere mener EU-kommisjonen imidlertid at selskapet i stor grad gjør prosessen veldig vanskelig.

For eksempel tillater ikke Apple at utviklere gir prisinformasjon eller informere om tilbudskampanjer direkte i appen. Honoraret som Apple tar for å legge til rette for andre betalingsløsninger er også unødvendig høyt, mener kommisjonen.

Det påpekes at dette foreløpig bare er innledende funn i kommisjonens gransking. Dersom de bekreftes har Apple 12 måneder på seg fra prosessen ble sparket i gang 25. mars, til å enten rette seg etter EUs krav eller bli ilagt bøter.

– I altfor lang tid har Apple skvist ut nytenkende selskaper og nektet kunder nye muligheter og valg. I dag tar vi ytterligere steg for å forsikre at AppStore og iOS opererer i henhold til Digital Markets Act, skriver europakommissær Thierry Breton på X.

Digital Markets Act – eller DMA – er en regel innført av EU-kommisjonen, som skal hindre større selskaper i å misbruke sin stilling og makt for å ødelegge sjansene for mindre aktører.

LES OGSÅ: Apple tvunget til å godta Fortnite-comeback på AppStore »

Siste fra forsiden