App Store fjerner spill

Apple vil fjerne spill som ikke har blitt oppdatert på to år fra App Store

Spillutviklere reagerer.

Apple

Nylig begynte Apple å varsle app-utviklere om at spill og andre apper som ikke har blitt oppdatert på to år kan bli fjernet fra App Store. Dermed står en stor del eldre spill i fare for å bli utilgjengelige.

Målet virker å være å forbedre App Store ved å gjøre butikken lettere å navigere for brukere, og å fokusere på apper som støtter nyere versjoner av iOS. Apple varslet om at arbeidet med å gjøre App Store bedre for en liten stund siden.

Dersom man allerede har lastet ned appene før de fjernes, vil de fremdeles være tilgjengelige, men nye brukere vil ikke kunne få tilgang.

Misfornøyde spillutviklere

En av spillutviklerne som har blitt varslet om at spillet deres snart fjernes fra nettbutikken er Protopop Games. I en melding på Twitter viser utvikleren hvordan gratisspillet Motivoto snart blir utilgjengelig for nye spillere på nettbutikken

Andre utviklere, som Emilia Lazer-Walker, melder at hun har fått samme beskjed. Hun stiller seg kritisk til praksisen.

– Spill kan eksistere som fullførte verk! Disse gratisprosjektene er ikke egnet for oppdateringer eller en «live servic»-modell, de er fullførte verk som har vært ferdige i flere år, mener hun på Twitter.

At eldre spill blir utilgjengelige er noe som alle platformer kan slite med i fremtiden. Etter hvert som flere og flere spill legges til, vil det bli vanskelig å både gjøre dem kompatible med nyere maskinvare, samt vise frem nyere titler til forbrukerne.

Google Play Store nevnte tidligere i april at de også planlegger å gjøre endringer i hvordan de fronter eldre apper, slik at de blir mindre synlige på plattformen.

Samtidig virker det som om nye lovforslag har begynt å ta Apples lukkede økosystem på alvor. En ny EU-lov vil – dersom den blir vedtatt – tvinge Apple til å la brukere installere tredjeparts-apper utenfor App Store-systemet.

LES OGSÅ: Apple vil ikke slippe Fortnite tilbake på sine plattformer »

Siste fra forsiden