Apple vs. Epic Games

Apple vil ikke slippe Fortnite tilbake på sine plattformer

Ifølge Epic-sjefen er spillet svartelistet i opptil fem år.

Epic Games

Tidligere denne måneden kom dommen i rettssaken mellom Apple og Epic Games. Striden mellom de to partene er imidlertid langt fra over, og akkurat nå ser det veldig usannsynlig ut at Fortnite dukker opp igjen på iOS i nærmeste fremtid.

Krigen mellom Epic Games og Apple er ikke over.
Epic Games/studio photos C sabinpaul. Thanks for + 2.184.280, montasje Gamer.no

Epic-sjef Tim Sweeney tok til Twitter onsdag for å fortelle at det populære battle royale-spillet er svartelistet fra iOS-økosystemet. Sweeney gikk til knallhardt angrep på Apple, som han mener har løyet både offentlig og i rettssalen.

– Apple løy. Apple brukte et år på å fortelle verden, retten og pressen at de ville «ønske Epic velkommen tilbake på App Store dersom de sa seg enig i å følge de samme reglene som alle andre». Epic har sagt seg enig, og nå har Apple ombestemt seg i nok et tilfelle av maktmisbruk.

– Kan ta opptil fem år

Videre la Sweeney frem e-poster mellom ham og Apple, der Epic-sjefen ber om å få tilbake utviklertilgang for Fortnite på iOS og Mac. Han påpeker at Epic har betalt erstatningssummen på 30 millioner kroner, og lover å oppføre seg pent fremover.

I sitt avvisende svar viser Apple imidlertid til utfallet av rettssaken. Dommeren mente nemlig at det var Epic som begikk kontraktsbrudd, og følgelig har Apple ingen planer om å stole på Fortnite-skaperen.

– Apple informerte Epic om at Fortnite er svartelistet fra Apple-økosystemet frem til saken har vært gjennom samtlige ankeinstanser, noe som kan ta så mye som fem år.

Akkurat hvor nøyaktig det anslaget er, er selvfølgelig vanskelig å si. Men det høres i hvert fall ut som at Apple-brukere ikke bør forvente å få spille Fortnite på telefon eller nettbrett på en stund.

LES OGSÅ: Nintendo Switch har fått støtte for trådløs lyd via Bluetooth »

Siste fra forsiden