Nintendo Switch - bluetooth

Nintendo Switch har fått støtte for trådløs lyd via Bluetooth

Fire år etter konsollens lansering.

Nintendo

Fire år etter konsollens lansering er Nintendo Switch fortsatt en meget populær maskin. Joy-Con-drifting og mangel på støtte for trådløs lyd har imidlertid skapt frustrasjon for mang en Switch-fan, men nå har Nintendo ordnet opp i sistnevnte.

I en ny systemoppdatering for konsollen har konsollmakeren nemlig skrudd på støtte for trådløse lydenheter via Bluetooth. Funksjonen ble kunngjort via Twitter natt til onsdag, til stor jubel fra mange.

Når du har lastet ned oppdateringen finner du en ny fane for Bluetooth Audio i hovedmenyen. Der kan du koble til nye enheter, med ett tastetrykk.

Nintendo påpeker riktignok at opplegget har visse begrensninger. For eksempel er det kun mulig å ha to kontrollere koblet til trådløst dersom en lydenhet er koblet til via Bluetooth. Har du lyst til å spille med flere må du først koble fra lyden.

Videre kan man kun ha én Bluetooth-enhet koblet til av gangen – ikke uvanlig – mens opptil ti enheter kan lagres i konsollen for raskere tilkobling. Bluetooth-mikrofoner fungerer ikke, og Nintendo minner om at man kan ende opp med forsinkelse i lyden avhengig av lydenheten man bruker.

Ny Switch-modell kommer i oktober.
Har OLED-skjerm, men ikke så mye mer »

Siste fra forsiden