Nintendo Switch

Nintendo Switch har nå solgt mer enn både PlayStation 3 og Xbox 360

Men det er ikke bare gode nyheter.

Nintendo

Kvartalsrapporter fortsetter å prege nyhetsbildet, og sist ut er Nintendo som tidligere denne uken meldte at deres nyeste konsoll nå har solgt over 89 millioner enheter.

Dette betyr at Nintendo Switch på drøyt fire år har solgt mer enn både PlayStation 3 og Xbox 360, som solgte respektivt 87 og 85 millioner hver. Med dette har Nintendos hybridkonsoll sikret seg en foreløpig syvendeplass på listen over de mest solgte konsollene gjennom tidene.

Denne lille saken fortsetter å gjøre det bra for Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

De neste konsollene på listen er Nintendo Wii og den originale PlayStation – med henholdsvis 101 og 102 millioner solgte enheter – før det er et større sprang til PlayStation 4 med sine foreløpige 116 millioner.

Ikke bare gode nyheter

Kan OLED-modellene holde salget i gang utover høsten?
Nintendo

Med til Nintendos nyeste rapport hører det også at konsollsalget har sakket litt ned sammenlignet med den samme perioden i fjor.

Da solgte nemlig begge versjoner av hybridkonsollen som varmt hvetebrød, drevet av like deler COVID-pandemi og etterspørsel etter det enormt populære Animal Crossing: New Horizons. Det solgte over 10 millioner kopier i løpet av første finanskvartal i fjor.

Til sammenligning har salget av Lite-versjonen av konsollen falt kraftig i det første kvartalet av dette finansåret, og Nintendos mestselgende spill så langt i år, New Pokémon Snap, har «bare» solgt litt over 2 millioner eksemplarer.

LES OGSÅ: En ny OLED-versjon av Nintendo Switch kommer senere i år »

Siste fra forsiden