Ny Nintendo Switch

Her er den nye Nintendo Switch-konsollen

Kommer i oktober, har OLED-skjerm – og ikke så mye mer.

Nintendo

Tirsdag ettermiddag kunngjorde Nintendo en ny Nintendo Switch-modell. Denne nye modellen bruker en OLED-skjerm som er på sju tommer, altså litt større enn dagens modell på 6,2 tommer, og slippes 8. oktober.

Slik ser den ut når den er i docken.
Nintendo

Utover det vil skjermen fremdeles kun ha en oppløsning på 1280x720 piksler, slik som både Nintendo Switch og Nintendo Switch Lite har i dag. Når den er plassert i docken, vil den også kun ha en oppløsning på 1080p.

På grunn av den nye størrelsen får konsollen også en ny dockingstasjon, som også byr på en nettverksport – noe den nåværedne Switch-modellen ikke har. I tillegg økes den interne lagringsplassen fra 32 GB til 64 GB

Den nye «kickstanden» ser litt mer robust ut.
Nintendo

Batteritiden skal være på nivå med de andre modellene, altså på rundt ni timer, og lyden fra konsollen i håndholdtmodus skal være forbedret. Med en større konsoll følger det med litt mer vekt, noe som gjør at denne nye konsollen veier om lag 20 gram mer enn den nåværende modellen.

Den nye Switchen-skal koste rundt 350 dollar, og vil antageligvis lande et sted nord for 4000 kroner for oss i Norge.

Ikke Nintendo Switch Pro?

Det har det siste året gått et rykte om at Nintendo planlegger å slippe en Nintendo Switch som byr på 4K-oppløsning. Basert på tidligere rapporter vil den nye modellen ha en OLED-skjerm på syv tommer. Oppløsningen i håndholdt modus holder seg visstnok på 720p, men i TV-modus kan den angivelig levere opptil 4K takket være DLSS-teknologi fra Nvidia.

Det er dermed litt usikkert hva denne nye modellen egentlig er – om det er den beryktede 4K-Switchen som har blitt nedskalert, eller om Nintendo også planlegger å kunngjøre en 4K-modell om ikke så lenge.

LES OGSÅ: Dette sjeldne The Legend of Zelda-spillet kan bli solgt for over en million kroner »

Siste fra forsiden