Nintendo Switch Pro

Rykte: – Oppgradert Switch-modell skal avdukes før E3

Ny rapport hevder lansering blir i september eller oktober.

Audun Rodem, Gamer.no

En ny og kraftigere Nintendo Switch – ofte kalt Switch Pro – kan avdukes allerede før neste måneds E3-messe. Det hevder en ny rapport fra Bloomberg.

Ifølge nettstedet har Nintendo valgt å ha konsollavdukingen før den store spillmessa, slik at fokuset for E3 blir på spill fremfor maskinvare. Som Eurogamer erfarer vil en tidlig annonsering også la tredjepartsutviklere vise frem kommende spill som benytter seg av kraften til den nye Switchen.

Nintendo har foreløpig ikke kunngjort noen dato for show hverken før eller under E3. Selskapet har heller ikke kommentert Switch Pro-ryktene, som har sirkulert i flere år.

– Lansering i september eller oktober

Den nyeste rapporten fra Bloomberg hevder videre at Nintendo sikter på lansering av den nye modellen i september eller oktober. Produksjon skal angivelig starte opp i løpet av juli. Som Bloomberg skriver bør ikke arbeidet hindres nevneverdig av chip-mangelen som plager PlayStation 5 og Xbox Series X/S ettersom Switchen bruker andre komponenter.

Basert på tidligere rapporter vil den nye modellen ha en OLED-skjerm på syv tommer. Oppløsningen i håndholdt modus holder seg visstnok på 720p, men i TV-modus kan den angivelig levere opptil 4K takket være DLSS-teknologi fra Nvidia.

Nintendo Switch får snart tre Pokémon-spill.
Åpen verden-spillet Pokémon Legends Arceus kommer i januar »

Siste fra forsiden