Nintendo Switch - DLSS

– Ny Switch bruker DLSS fra Nvidia for å levere oppskalert 4K-grafikk

Stadig flere rykter om Nintendos konsolloppgradering.

Nintendo

Den neste Nintendo Switch-modellen vil benytte seg av Nvidias DLSS-teknologi for å levere bedre grafikk. Det melder Bloomberg i en ny rapport.

Oppskalert 4K på TV

Ryktene om DLSS er de nyeste i en lang rekke med spådommer for en oppgradert Switch – som for ordens skyld enda ikke er offisielt bekreftet av Nintendo. Kilder med kjennskap til situasjonen forteller imidlertid at planen er å begynne salg av konsollen en gang før jul.

Med DLSS – eller Deep Learning Super Sampling – vil konsollen kunne oppskalere bildekvalitet uten at det går nevneverdig utover ytelse. I TV-modus skal Switchen visstnok kunne strekke seg opp mot 4K-oppløsning.

Ifølge Bloombergs kilder vil bruk av denne teknologien riktignok kreve at spill blir oppdatert med ny kode. Dermed vil løsningen trolig være mer aktuell for fremtidige spill, og det er slettes ikke sikkert at Nintendo har planer om for eksempel Breath of the Wild med DLSS.

Den nye Nvidia-chipen vil ellers gi både bedre prosessorkraft og økt minne. Tidligere rapporter melder også om en oppgradering til Switch-skjermen, med en syvtommers OLED-variant fra Samsung. Alt dette kan ifølge Bloomberg bety en prisøkning på mellom 500 og 1000 kroner, men hvorvidt ryktene stemmer gjenstår selvfølgelig å se.

LES OGSÅ: Sony legger visstnok ned spillbutikkene på PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable »

Siste fra forsiden