Nintendo Switch - OLED

– Nintendo skal avduke ny Switch med større OLED-skjerm i år

Ny rapport hevder at modellen kan levere 4K-oppløsning i TV-modus.

Nintendo

Rykter om nye og oppgraderte Nintendo Switch-modeller har svirret siden nesten før Nintendo slapp aller den første varianten av hybridkonsollen. Nå har ryktemølla fått fart på seg igjen, og denne gangen hevdes det at en ny Switch-variant med større skjerm skal avdukes senere i år.

OLED-skjerm på syv tommer

I dokken skal den nye Switch-modellen visstnok støtte 4K-oppløsning.
Nintendo

Det er Bloomberg som har fått kilder med kjennskap til situasjonen i tale. Til nettstedet forteller disse at Nintendo har inngått et samarbeid med Samsung om å produsere OLED-skjermer på syv tommer for en ny Switch-modell.

Sammenlignet med LCD-skjermen til en standard Nintendo Switch vil OLED-skjermen tilsynelatende bruke mindre batteri, samtidig som den leverer skarpere kontraster og potensielt hurtigere responstid. Hva størrelse angår er det snakk om en liten oppgradering fra den originale Switch-skjermen på 6,2 tommer.

Oppløsningen på skjermen blir angivelig den samme som tidligere, altså 720p i håndholdt modus. I TV-modus kan det imidlertid bli andre boller, med støtte for opptil 4K-oppløsning – opp fra 1080p på dagens versjon.

Ifølge Bloombergs kilder vil Samsung begynne masseproduksjon av skjermene allerede i juni. Målet er i første omgang å få i stand i underkant av en million enheter, som kan ende opp i nye Switch-maskiner til jul.

Hverken Nintendo eller Samsung har kommentert saken, men ryktene hevder altså at førstnevnte planlegger kunngjøring av den nye Switchen i løpet av året.

Nintendo klages inn til EU-kommisjonen for Switch-feil.
Forbrukerrådet krever at Nintendo reparerer feilen gratis og endrer produksjonen »

Siste fra forsiden